25 nordiske stuer
Stue

25 nordiske stuer

Mandag, 18. maj 2020 - 14:22 (Først udgivet: d. 11. juli 2017 - af Rita G. Dam / Foto: Martin Sølyst 18.05.2020
Er du vild med den nordiske indretning med lyse toner og naturmaterialer? Så tjek vores galleri med 25 stilfulde stuer.

Stuen må siges at være hjemmets hjerte. Det er her, du kobler af og deler oplevelser med venner og familie. Stuen er nok det rum, som de fleste af os har gjort særligt meget ud af. Med en blød sofa, en buket friske blomster i vindueskarmen og en solid lænestol i hjørnet. Det perfekte sted at slå sig ned, når kommer hjem fra en hektisk dag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nordiske stuer

Der findes utallige måder, du kan indrette din stue på. Det vigtigste parameter for mange er nok, at det skal afspejle vores personlighed og foretrukne stil. Hvad enten du er til det minimalistiske eller elsker nips. Den nordiske stil har domineret vores stuer i efterhånden mange år, og også udlandet har fået øje på, hvordan vi skandinavere indretter os.

Flere stuer? Her er 10 rustikke spisestuer!

Elementer som naturmaterialer, et guddommeligt lys, det enkle udtryk og måske et par designklassikere må siges at opsummere den nordiske stil ret godt. Det handler om ikke at overgøre det, men at lade de gode materialer og klassiske møbler tale for sig selv. 'Less is more' må siges at være et mantra, som vi er glade for her i Skandinavien.

At indretningen er enkel betyder dog ikke, at der er skruen ned for hyggen. Den har vi jo patent på her i Danmark! Du kan nemt skabe hygge i hjemmet ved at vælge de rigtige materialer og de rigtige accessories. Pynt din sofa med bløde puder i forskellige nuancer og måske et uldtæppe ved siden af. Med et par lysestager og en vase med blomster kan du nemt skabe følelsen af et hjem.

Naturmaterialer

Udover det simple udtryk er den nordiske stil også kendetegnet ved brugen af naturlige materialer såsom træ, læder og skind. Særligt træ spiller en stor rolle, når vi vælger møbler til stuen. Hvad enten vi skal vælge spisebordsstole, sofabord, kommode eller hylder.

Har du en lille stue? Her er 10 super brugbare tips!

Når det kommer til farvevalget, er det også det naturlige, der spiller ind. Her finder du ikke en vild farvepalet, men derimod rolige toner såsom grå, brun, sort og hvid - eventuelet frisket op af nogle pastelfarver eller en enkelt farve.

DANSK DESIGN

En stue fyldt med danske designklassikere såsom Poul Kjærholms PK61-sofabord og Arne Jacobsens 7'er-stol rundt om spisebordet. Alt sammen holdt i naturlige toner.

Foto: Søren Larsen

PLANTER

De hvide rammer er gjort mere hyggelige med et sofabord og et par lænestole i mørkt træ samt en masse grønne planter. De grå lænestole er fra IKEA.

Foto: Tia Borgsmidt

DEN GRÅ SOFA

Den grå sofa er hit i den skandinaviske indretning. Sofaen er her omgivet af rå naturmaterialer som sofabordet og murstensvæggen.

Foto: Mette Wotkjær

MØBLER I TEAK

Enkel, men personlig indretning. Tæpper, møblet i teaktræ, skindet på gulvet og geviret på væggen bidrager alt sammen til en hyggelig atmosfære.

Foto: Jens Barslund

RÅT NORDISK

Et mere råt, nordisk udtryk med betongulv, lædersofa og sort safaristol.

Foto: Mette Wotkjær

LYS!

Lys er en vigtig ingrediens i den nordiske indretning. Se blot, hvordan materialer og møbler virkelig kommer til deres ret.

Foto: Martin Sølyst

BLÅ VÆG

Selvom man ikke finder mange farver i den nordiske indretning, passer den her kølige blå væg overraskende godt ind. Her er marmor, skind og træmaterialer kombineret på fineste vis.

Foto: Lasse Wind / Claudi & Capion

Y-STOLEN

Y-stolen må siges at være et fremragende eksempel på det nordiske udtryk. Gedigne materialer og et simpelt design. Ikke sært, at den er mange danskeres foretrukne designerstol.

Foto: Mette Wotkjær

MIKS STILARTER

Gør dit hjem mere interessant ved at mikse forskellige slags møbler. Gyngestolen og safaristolen skaber sammen med den nye sofa og sofabordet en perfekt balance.

Foto: Dianna Nilsson

NATURFARVER

Farverne i den her stue er holdt i naturlige toner såsom brun og orange, som går igen i puderne og tæppet på gulvet.

Foto: Lene Samsø

VARME FRA TRÆ

Hjemmet her er lyst, men elementer af træ giver rummet mere varme.

Foto: Julie Vöge Hansen

MINIMALISTISK

Nordisk enkelthed i sin bedste form. Her er der ikke noget, der 'larmer'. Bare perfekt harmoni mellem møblerne.

Foto: Dianna Nilsson

MIKS STOLE

En hyggeligt hjem, hvor billeder på væggen og miksede spisebordsstole er med til at give stuen karakter.

Foto: Birgitta Wolfgang Drejer

ÅBEN OPBEVARING

Vis dine ting frem i stedet for at gemme det væk bag en skabslåge. Ligesom her, hvor man fx kan nyde synet af det hvide porcelæn.

Foto: Iben Ahlberg

BLØDE TONER

Hvide rammer, skind, en hængestol i flet og uendeligt meget lys. Denne stue rammer plet på den nordiske stil.

Foto: Dianna Nilsson

EN GOD BLANDING

Louisiana-plakaten og lampen i vinduet sørger for lidt farve i stuen.

Foto: Mette Wotkjær

LYST GULV

Det lyse gulv i stuen gør, at møblerne bliver fremhævet på fineste vis. Det bidrager også til et rent udtryk i hjemmet.

Foto: Lars Kaslov

SAFARISTOL

Safaristolen findes i forskellige udgaver, men den mest kendte er tegnet af Kaare Klint. Den fås både i læder og i kanvas, som her, hvilket giver et blødere look.

Foto: Claudi & Capion

FARVE PÅ VÆGGEN

Selvom den ene væg er malet terracotta-farvet, betyder det ikke, at stuen bliver alt for farvestrålende. Farven giver varme i rummet, der er omgivet af danske designklassikere.

Foto: Andreas Mikkel Hansen

HVIDT I HVIDT

Du kan også vælge at gå 'all in' i hvide nuancer. Så får du et meget enkelt og roligt udtryk i stuen, som du nemt kan slappe af i.

Foto: Iben og Niels Ahlberg

TRÆ

I den her stue er spiller træ en stor rolle. Her ses det både på væggen, i skænken og i brændestablen. Ægte hytte-stemning!

Foto: Klix Kommunikation

DET RÅ UDTRYK

Nordisk hygge når det er allerbedst. Den industrielle lampe, spisebordsstolene i mørkt træ og det bløde skind giver rummet et råt udryk.

Foto: Charlotte Schmidt Olsen

GLOBE PENDEL

Verner Pantons Globe Pendel i akryl skaber en fin kontrast til de bløde materialer som tæppet og den runde sofa.

Foto: Birgitta Wolfgang Drejer

BETONGULV

Vil du have et industrielt look i din stue, så kan et betongulv være vejen frem. Det her gulv er lakeret, så det får en fin, skinnende overflade.

Foto: Kira Brandt

GENBRUG

Loppefund spiller en større og større rolle i den nordiske indretning. Det er hot at indrette sig med designklassikere, der holder hele livet, og omgive sig med vaser og nips, der er fundet på et loppemarked eller en genbrugsbutik.

Foto: Tia Borgsmidt

Mere inspiration?

Det er ret praktisk at kunne se, hvad du spiser, men hvilken lampe passer bedst over dit spisebord? Vi har fundet 35 spisestuer med markante lamper. Se dem alle her!