Stue

3 ting, du kan bruge dit vitrineskab til

Tekst og foto af Mikkel Dahlstrøm og Julie Wittrup/Another Studio 14.07.2018
Udstillingsmontre eller praktisk opbevaring? Her får du tre geniale ideer til, hvad du kan bruge dit vitrineskab til.
Vitrineskab er historisk set blevet brugt til at vise de fineste ting frem i hjemmet. Det kan du såmænd stadigvæk, men et vitrineskab kan sagtens have flere funktioner.

På opdagelse i vitrineskabet

Uanset om du bruger dit vitrineskab til dit bedste service eller udstiller unika og grønne planter, så kan du med fordel gøre plads til ingenting. Det gælder om at indrette vitrineskabet med luft på hylderne og variation i tingene, så øjet kan gå på opdagelse SE OGSÅ: 9 grunde til, at du skal have et vitrineskab

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Til kopper og keramik

Vitrineskab
Bor du lyst, så vær ikke bange for at vælge et mørkt og dominerende vitrineskab. Her træder hvidt porcelæn virkelig frem og fungerer i stedet for kunst på væggene. Har du plads, så lad endelig dørene stå åbne, så man kan se indholdet.
Vitrineskab
Lad være med at overtænke og stille alt i dit skab snorlige. Gå i stedet efter organiseret rod, og tænk i niveauer og højder. Det skaber et dynamisk udtryk, hvis noget er højt som en ujævn stabel af tallerkener eller en kande ved siden af lave glas og skåle.
Vitrineskab
Det behøver ikke kun at være det royale porcelæn, der fortjener en plads i udstillingsmontren. Mix det gerne med arvet krystal, loppekopper og keramik fra ferien. Glas, porcelæn og stål kan sagtens kombineres, når du holder dig inden for nogenlunde samme stil og farver

Til garderobeskab

Vitrineskab
Tænk ud af skabet – bogstavelig talt. Hvis du bruger din vitrine i soveværelset i stedet for et garderobeskab, så lad enkelte stykker tøj hænge fremme for at skabe liv og farve, og sæt en bænk, så området får karakter af påklæderhjørne.
Vitrineskab
De klare ruder og åbne døre kræver, at du besidder en god portion ordenssans. Vis kun de ting frem, der pynter frem for roder og støjer i indretningen. Gå derfor efter flotte krukker og cremer i pæn emballage, og lad resten være gemt væk.

Til planter

3 ting, du kan bruge et vitrineskab til
Lad grønne planter flytte ind og skabe liv og junglestemning i stuen. Placér de største øverst på skabet for at understrege det vilde udtryk. Vælg gerne krukker i samme farve for omvendt at give ro. Her er krukkerne i terrakotta og matcher træmøblerne.

Vitrineskab

Både kaktusser, sukkulenter og pileaer kan snildt dele samme skab. Sæt gerne potterne i små grupper, og både læg og stil bøger på hylderne, så udtrykket ikke er ens.

SE OGSÅ: Få mere inspiration til din stue her!