badeværelse
Badeværelse

5 tips til at personliggøre dit badeværelse

af Lene Lykke Hovmand / Foto: Bad og Stil 11.02.2014
Skab en intim og hyggelig stemning på dit badeværelse. Her får du fem tips til, hvordan du kan sætte dit eget personlige præg på dit badeværelse.

Badeværelset behøver ikke at være hvidt, clean og udstråle ro, regelmæssighed og renlighed. Ifølge boligstylist, Katrine Kaul, er det hvide sterile rum på vej ud til fordel for et badeværelse i varme farver, og det giver nye muligheder for at indrette med personlighed.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan får du nordisk stemning på badeværelset

Katrine Kaul giver her fem tips til, hvordan du kan ændre det sterile badeværelse og gøre det mere personligt.

1. Vælg din stil og dine farver
Er du til et cool moderne look, til varme farver og mønstre med en stemning af hammam eller til et klassisk look a la badehotel? Beslut, hvilken farveholdning der skal sætte stilen på dit badeværelse.

2. Læg et budget
Vil du bygge om, udskifte armaturer, eller købe nye accessories? Læg et budget for, hvad forandringerne på dit badeværelse skal indebære - og husk at begrænsninger fremmer kreativiteten!

Læs også: Sådan kan du indrette dit badeværelse på ny

3. Mix materialerne
En blanding af let og tungt, glat og blødt giver en mere sanselig oplevelse på badeværelset. Vær ikke bange for at kombinere forskellige materialer.

4. Tænk i detaljer og overraskelser
Hæng et billede op, stil en vase eller lysestager på en hylde og udsmyk udstyrsdele, rør osv. Mal loftet og måske endda møbler eller udstyr i den samme farve, så du får en dybere sammenhæng i indretningen. De små idéer gør hele forskellen.

5. Husk belysningen
Hav gerne flere lyskilder på badeværelset, så du kan justere lyset efter behov. Et godt lys til at lægge makeup i er alfa og omega, men en mere afdæmpet belysning, eventuelt suppleret med levende lys, kan give en wellness-oplevelse på badeværelset.

Læs også: Boligtrends i februar

Find inspiration til et lækkert badeværelse i galleriet herunder: