Stumtjenere
Entré

9 stumtjenere, der vil pynte i din entré

af Laura Wallin Høj / Foto: PR 6.10.2022
Erstat dine store entrémøbler med dekorativ stumtjener, som du du nemt kan flytte rundt på - og så skaber det et mere luftigt udtryk

9 moderne stumtjenere

Stumtjenere har længe været ude i kulden, men nu er det igen blevet hot at bringe de mangearmede stativer inden døre og lade dem tage dit overtøj.

Du kan derfor med fordel skifte dine tunge entrémøbler ud med fritstående entrémøbler som for eksempel stumtjenere og moderne stativer, som skaber et lettere og mere luftigt udtryk i entréen, som ellers hurtigt kan komme til at virke trang.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Med en stumtjener kan du også holde dine vægge og gulve frie, da du udnytter pladsen i højden bedre. Bor du til leje, kan det også være en god måde, at få opbevaring af jakker på, uden at skulle bore huller eller anskaffe et møbel.

Hvor høj skal en stumtjener være?

Der er ikke nogen regler for, hvor høj en stumtjener skal være. Men det er en god tommelfingerregel, at den skal være lang nok til, at dine længste frakker ikke rør jorden.

Hvilket materiale skal du vælge?

Du finder stumtjener i næsten al slags materiale. Det vigstigste når du vælger, er at den er i god kvalitet. Hvis den er i ubehandlet træ, kan det være, at du ikke skal hænge våde jakker og paraplyer på den. Er den derimod i plastic eller metal, kan den holde til mere snavs og vand.

Praktiske stumtjenere

Med fritstående entrémøbler som stumtjenere og stativer kan du nemt og hurtigt flytte rundt i din entré, hvis du trænger til forandring.

Du slipper også for at lave huller i væggene, hvis du vælger fritstående stumtjenere og stativer, og så skal du heller ikke lappe huller igen, hvis du beslutter dig for at flytte rundt.

SE OGSÅ: 9 kreative entrémøbler!

Historien om stumtjeneren

Stumtjeneren var en vigtig del af de victorianske hjem i slutningen af 1800-tallet, hvor hjemmene skulle imponere de besøgende. Engang havde de rige måske en tjener, som tog imod overtøjet, hvorefter tjenerne blev erstattet med stumtjenerne, vi kender i dag.

De besøgende blev som det første altid ledt i hallen, hvor velkomsten skulle foregå. Det gjaldt derfor om at skabe en imponerende hall, og her spillede stumtjenere en stor rolle.

Design stumtjenere for enhver smag

Der er rig mulighed for at finde en flot design-stumtjener. Du kan blandt andet finde stumtjenere fra We Do Wood, Snedkergaarden, Hay og Verner Panton. Der er mange forskellige design-stumtjenere, som har vidt forskellige udtryk.

Den gammeldags stumtjener

Du kender sikkert godt looket af en helt klassisk stumtjener. Flere forskellige brands producerer stadig et design, som er meget klassisk, men hvis du vil have en gammeldags stumtjener, skal du lede efter en brugt. Det kan du f.eks. gøre på DBA eller Facebook Marketplace.

9 stumtjenere til din entré

Vi har fundet 9 stumtjenere og moderne stativer, som du kan lade dig inspirere af, hvis du har lyst til at skifte dine nuværende entrémøbler ud med stumtjenere i moderne forstand.

SE OGSÅ: 10 tips til entréopbevaring, du ikke kan undvære!

9 stumtjenere, der vil pynte i din entré: