9 ting der gør dig lykkelig
Indretning og trends

9 ting der gør dig lykkelig i boligen

af Maja Grønbæk 20.01.2016
Foto: AOP
Friske blomster, de rigtige farver på væggen og bestemte fotos på natbordet. Det er noget af det, du skal tænke over, hvis du gerne vil leve et (endnu) gladere liv!

Du har nok allerede en ret god fornemmelse for, hvad der gør dig i godt humør, når du træder ind af døren derhjemme. Selvfølgelig sætter de fleste pris på et nogenlunde ryddeligt og rent hjem, men udover det er det meget individuelt, hvad forskellige mennesker kan lide at omgive sig med, og hvilken indretningsstil de foretrækker.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Flere undersøgelser viser dog, at der er helt bestemte ting, som generelt giver et gladere liv inden for hjemmets fire vægge. Den gode nyhed er, at de fleste af dem ikke kræver den store indsats. Bliv klogere på, hvordan du med fordel kan indrette dig, hvis du ikke allerede gør det i forvejen...

9 ting der gør dig glad i boligen

#1: Grønne og gule vægge

Ud af hele farvepaletten er det de her to farver, du skal satse på, hvis du gerne vil smile lidt mere. Det viser et studie om farver og følelser fra et universitet i Amsterdam. Det er to ret stærke og kraftfulde farver, så måske du skal gå efter en nekelt væg eller to i stedet for hele stuen på én gang...

#2: Friske blomster

Her er den ultimative undskyldning for at skynde sig ud og bruge penge på smukke blomster til vaserne derhjemme: De er en nem vej til følelsen af glæde og forhøjer følelsen af livskvalitet. Det er et kendt fænomen at det at opholde sig udendørs, gerne i grønne omgivelser, øger ens livsglæde, så hvorfor ikke få en lille bid af naturen indenfor med friske blomster?

#3: Gamle familiefotos

Tænk over, hvad du har stående på natbordet. Hvis det er den bog, du er i gang med at læse og et glas vand, så supplér endelig med gamle billeder af familien eller andre mennesker, du holder af. Det at kigge på gamle billeder med gode minder resulterer nemlig i positive følelser og virker beroligende. Det er jo ikke det værste, når man skal falde i søvn.

#4: Duftlys med vanilje

Efter en hård dag på arbejdet kan det være rart og afstressende at tænde levende lys. Hvis du vil have en endnu større effekt af den beroligende flamme, så skal du vælge duftlys med vaniljeduft. Et studie om duftes påvirkning af humøret viser nemlig, at lige præcis vanilje skulle være særlig godt.

#5: En dagbog

De fleste ved efterhånden, at fysisk aktivitet er godt for dit velbefindende og humøret. Men noget så afslappende som at skrive dagbog, kan faktisk noget af det samme. Og det er ikke kun dit humør, men også dine følelser, som skulle blive påvirket positivt. Det at kigge tilbage i en dagbog og læse de tidligere skriblerier, kan gøre dig gladere, og der skal ikke mere end en enkelt linje til.

#6: Kæledyr

Der er en rigtig god grund til, at hunden bliver betegnet som menneskets bedste ven. Der er nemlig klart bevis for, at det at have kæledyr i hjemmet, gør noget ved menneskers humør og velbefindende og i nogen grad kan opfylde menneskets sociale behov.

#7: En redt seng

Noget så enkelt som at rede sengen, inden du går ud af døren om morgenen, kan faktisk have en indvirkning på dit humør. Det er da et godt argument for at bruge de ekstra to minutter om morgenen! Men vent gerne med at gøre det, til du skal ud af døren, så sengetøj og madras får lidt luft, inden du dækker det til. Det gør det sværere for husstøvmider at trives i sengen.

#8: Blomsterduft

Næste gang du skal på jagt efter en ny parfume eller duft til at friske op i hjemmet, så gå efter en med duft af roser eller andre velduftende blomster. Forskning viser nemlig, at blomsterdufte kan øge følelsen af glæde og lykke.

#9: Less is more!

Hvis du nogle gange synes, at tingene hober sig lidt op hos dig og fylder mere end godt er, så er her et rigtig godt argument for at få ryddet op og ud! Et studie fra Californien viser, at der er en tydelig sammenhæng mellem kvinders niveau af stresshormon i kroppen, og hvor mange ting de har i hjemmet - jo flere ting, jo mere stress. God oprydning!

Kilde: www.goodhousekeeping.com