Gør det lille badeværelse stort
Badeværelse

De her 9 tricks får dit lille badeværelse til at syne meget større

Fredag, 29. april 2022 - 5:38 af Redaktionen / Foto: Katrine Kaul/Kaul Production 29.04.2022
Kæmper du også med kvadratmeterne på badeværelset? Vi giver dig inspiration til at indrette dit lille badeværelse med de her ni geniale tricks, som med garanti får rummet til at syne større.

Når du har store drømme, men kun få kvadratmeter, så gælder det om at kende de tricks, der kan gøre det lille badeværelse til en afslappende oase i hjemmet. Et sted, hvor der både er plads til at børste tænder, bade og lade op.

9 smarte løsninger til indretning af det lille badeværelse

Vi har samlet 9 pladsbesparende tips, som kan forvandle dit lille badeværelse. Kvadratmeterne kan vi ikke trylle frem, men vi kan hjælpe dig med at skabe følelsen af luft, orden og ro.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1. Snup en bid af væggen

Der findes mange smukke badeværelsesmøbler på markedet, men det er desværre de færreste, der passer lige præcis ind i dit skæve mini-badeværelse. Men i stedet for at ærgre sig over, at der ikke er nogen letkøbt løsning på dit problem, så se det som en udfordring. Tænk på, hvordan du kan udnytte den mærkelige krog, et indhak eller skråvægge. Du kan f.eks. løse det med et indbygget skab ved at inddrage noget af væggen.

2. En lille håndvask til et lille badeværelse

En håndvask optager utroligt meget plads i et lille rum, og det kan være svært at få klemt både toilet og håndvask ind. Heldigvis findes der ekstra små håndvaske, og de er ideelle til hjørner. I hjørnet af rummet kan du nemlig hente noget plads, som ellers ville gå til spilde.

Indretning af lille badeværelse

3. Tænk opbevaring opad

Der er utrolig meget opbevaringsplads at hente, hvis man lige vender blikket lidt opad i det lille badeværelse. Du kan sagtens lave en hel væg af skabe fra gulv til loft, uden det nødvendigvis bliver overvældende. Faktisk virker det mindre overvældende, når alt rodet bliver pakket væk! Husk blot at holde dig til rene linjer og farver, der hænger sammen med resten af rummet.

4. En skillevæg

Noget af det dyreste at ændre på i et badeværelse er placering af rørene til vask, toilet og afløbet i brusekabinen. Inden du kaster dig ud i det projekt, så overvej lige, om en skillevæg kan fikse dit problem. Du kan f.eks. opsætte en tynd glasvæg mellem toilet og brusekabine. Den gør det muligt at vende toilettet og skaber dermed mere plads til håndvask og opbevaring. Du kan også bygge en halvmur, hvis der er plads.

5. Fliser der maksimerer lyset

Alle ved, at et lyst rum virker større, og hvis du er så heldig at have et vindue i dit lille badeværelse, er det bare med at udnytte det. Det kan du blandt andet gøre med fliser, som reflekterer lyset. Glaserede fliser hjælper med at fordele lyset i rummet, og det er en af grundene til, at de engang var så populære. I dag er især metrofliser i badeværelset moderne, og de facetslebne af slagsen giver badeværelset et luksuriøst look. Den reflekterende overflade betyder også, at du sagtens kan eksperimentere med farver.

Indretning af lille badeværelse

6. Et spejl i rummets længde

Vi får også altid at vide, at et spejl får et rum til at virke større, men effekten afhænger altså af spejlets størrelse. Et lille spejl gør ikke den store forskel. Men det gør et spejl, der går hele vejen fra den ene væg til den anden. Er spejlet stort nok, er det både med til at sprede lyset i rummet og til at skabe fornemmelsen af luft - og så er det praktisk med ekstra spejlplads.

7. En smal brusekabine

En nem måde at få lidt ekstra plads i det lille badeværelse på er ved at skære nogle centimeter af brusenichen. Hvis du kan leve med, at det er slut med at danse under bruseren, så kan det faktisk give dig plads til ekstra opbevaring.

8. Et væghængt toilet

Væghægte toiletter er gode til små badeværelser, men de kræver også, at du har en mur, toilettet kan bygges ind i. Mange er nødt til at bygge en halvmur, og toppen af den kommer tit til at fungere som et smalt sted, hvor man placerer duftlys og pynteting. Overvej i stedet at gøre muren bare lidt bredere, for så kan du placere hylder eller endda skabe i samme bredde ovenover.

9. Skab stemning de rette steder

Brug ikke god væg- eller opbevaringsplads til de fine vaser og krukker, som mest af alt bare skal gøre badeværelset til et afslappende sted. Placér dem i stedet der, hvor væggen ikke kan bruges til meget andet. Du kan f.eks. placere en pyntehylde over håndklædekrogene, som jo er uundværlige i ethvert badeværelse.

Mere badeværelsesinspiration?

Med det rigtige badeværelsesmøbel kan du få lige præcis det look, du ønsker i dit badeværelse. Vi har samlet 9 badeværelsesmøbler, du kan blive inspireret af! Se dem alle her!