Hylder til badeværelse
Badeværelse

Sådan finder du den perfekte hylde til dit badeværelse

Max Martinussen og Freja Bang Lyngbo. Foto: Damask og Kvänum. 30.03.2022
En hylde til badeværelset kan være både praktisk og en vigtig del af indretningen, men lige præcis på badeværelset kan det være svært at vælge den rette løsning. Her har vi samlet 11 gode hylder til badeværelset.

En hylde til badeværelset er en oplagt opbevaringsløsning, da de fleste badeværelser har mere vægplads end gulvplads. Ja, opbevaring kan man jo aldrig helt få nok af, men det er også vigtigt at finde en balance, så opbevaringsløsningerne matcher rummet.

Sådan vælger du den rigtige hylde til dit badeværelse

Det kan være svært at vælge hylder til badeværelset. Det er ikke, fordi der mangler muligheder, men fordi badeværelset for de flestes vedkommende er lidt et særligt rum at indrette. Ofte har badeværelset en lidt mere markant stil end resten af boligen i kraft af det mere kølige inventar, der kendetegner et baderum. Det kan gøre det svært at vælge den rette hylde, og som om det ikke er nok, så skal der også tages hensyn til det praktiske — hvilken funktionalitet skal hylden have? Og skal den være let at holde ren og ryddelig?

Tænk over, om hylden matcher badeværelsets øvrige detaljer. Passer den til håndvaskarmaturet, brusesættet, vindueskarme? Hvilke materialer dominerer? Børstet stål, træ, porcelæn? En træhylde til badeværelset passer f.eks. helt perfekt til hvide fliser og porcelænselementer, hvis badeværelsets øvrige detaljer også er af træ.

Tænk også over, hvor hylden til badeværelset skal placeres — hvilken funktion har den? Hylder oppe i højden er god til opbevaring af sager, der godt må komme lidt væk, imens en hylde under spejlet er god til dagligdagens hygiejneartikler, som skal være lige ved hånden.

I sidste ende er det helt op til dig og din personlige stil, så langt det bedste er at lade sig inspirere. Her får du 22 fine og på hver sin måde praktiske hylder:

7 tips til at finde den rette hylde til badeværelset

  1. Skift hylderne ud med et yndigt væghængt vitrineskab. Har du gulvplads nok, kan du lade det stå på jorden.
  2. Brede hylder til opbevaring på badeværelset er oplagt i hjørner, hvor de næsten får karakter af indbyggede hylder. F.eks. over toilettet eller i brusenichen.
  3. En hylde over døren er genial, hvis du virkelig har brug for ekstra opbevaringsplads — her er tingene af vejen, uden at de fylder synderligt i det åbne rum.
  4. En reol giver masser af hyldeplads på badeværelset, særligt hvis looket er lidt mere råt og kan tåle løs opbevaring og kasser.
  5. Spejlskabe er gode til opbevaring, og sætter du en kasse som ramme omkring spejlet, får du endnu en overflade, hvor det er muligt at stille fra og skabe stemning.
  6. Helt almindelige hylder kan i mange tilfælde løse opbevaringsproblemer på badeværelset. Ingen grund til at investere i nyt inventar. Genbrug har masser af charme med sig, og du kan give hylderne kreative farver og på den måde give badeværelset et helt nyt look.
  7. Åbne hylder på en reol kan sagtens rumme en samling produkter, hvis de kombineres med en fin bakke — det er også praktisk til de travle morgener. Skab en følelse af wellness med håndklæder i en matchende farve.

11 fine hylder til badeværelset

Placér hylderne lavt, så de er nemme at komme til. En god, dyb hylde, der matcher bordpladen under vasken, er et oplagt alternativ til et underskab. Vælg gerne træ som et varmt modspil til de hårde, kølige klinker.

Foto: Lisa Cohen/Living Inside.

Hjørnehylder til badeværelset er gode til småting, der skal være tæt på, men alligevel ikke skal have lov at være i fokus. Hjørnehylder er desuden en oplagt løsning til badeværelser, hvor meget af vægpladsen er optaget. Badeværelsesmøblet på billedet af fra Kvänum.

Foto: Kvänum.

På badeværelset er det oplagt at vælge hylder, der går fra væg til væg. I fliserne er der mange vandrette linjer, der gør det oplagt at sørge for, at hyldernes linjer løber i samme længde. Det giver en mere rolig helhed i et af boligens travleste rum

Foto: Another Studio.

Har du mange mønstre og farver på badeværelset, kan indbyggede opbevaringsløsninger til f.eks. shampooen være med til at skabe ro. Brusevægen her er fra Ifö.

Foto: Ifö.

Du behøver ikke vælge mellem en hylde og et badeværelsesmøbel, hvis du har plads til begge dele. Brug f.eks. badelværelsesmøblet til de knap så charmerende produkter, og vælg en mindre væghængt hylde til udvalgte produkter, som f.eks. yndlingsparfumen, ansigtsolien - og måske et lille duftlys?

Foto: Kim Petersen.

Hylder til badeværelse

En skammel er geniale til opbevaring af håndklæder og til at skabe hyggestemning på badeværelset. Hvis du gerne vil undgå at bore i væggene, kan du også overveje, om der er hjørner eller kroge, der er givet på forhånd, hvor du kan opbevare dine ting. Her er hylderne i forlængelse af panelerne f.eks. udnyttet til fulde.

Foto: Damask.

Hylder til badeværelse

Udnyt pladsen under vasken til opbevaring. Medmindre du har mange ting, er en åben hylde i badeværelsesmøblet en nem måde at få personlighed og hygge ind i badeværelsesmøblet på. Badeværelsesmøblet hedder Cool Classic Mandel og er fra Kvänum.

Foto: Kvänum.

Hylder til badeværelse

Vælg en hylde i samme materiale eller farve som pladen til vasken. I et opbevaringssystem som dette kan du gemme produkterne væk i skufferne og lade håndklæder og andre ting, der er rolige for øjet, ligge fremme. Hylderne er fra Ex.t.

Foto: Ex.t.

Opbevaringen behøver ikke skrues fast på væggen. Hvis du har gulvplads nok, kan du sætte dit personlige præg på badeværelset med et genbrugsmøbel. Her er pladsen ovenpå skænken udnyttet til fine opbevaringskurve og håndklæder.

Foto: Niels Ahlberg.

Hylder til badeværelse

Udnyt pladsen i vindueskarmen til de produkter, du bruger mest. Undgå at have for mange små nipsting - de bliver nemt støvede i det fugtige miljø på badeværelset.

Foto: Mia Mortensen.