Efterårets 11 største køkkentendenser
Køkken

Efterårets 11 største køkkentendenser

af Olivia Elisabeth Yderholm / Foto: Pr 20.10.2020
Uanset om du ønsker at skifte hele køkkenet ud eller blot forny nogle få detaljer, inden du går i efterårshi, så vil disse skønne køkkentendenser pryde de danske køkkener i 2020.

Efteråret står for døren, og det betyder flere timer indendøre. Med et sæsonskift følger ofte forandring, og det ser vi også inden for køkkenindretning, hvor gamle tendenser tynger ud, og nye langsomt indtræffer.

De seneste år har de grebsfrie køkkener været populære og køkkenener valgt i sikre nuancer som hvid og sort. Selvom nogle af tendenserne vil fortsætte ind i det nye år, er nye tendenser også kommet til for at blive. Vi er nemlig blevet mere farveglade og modige på køkkenfronten, og så er der kommet budgetvenlige alternativer til dem, der drømmer om et klædeligt og appetitligt snedkerkøkken.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: Nyt køkken for få penge

Vi har samlet vores bud på de største køkkentendenser i 2020:

1. IKEAHACKS

Prismæssigt er der langt fra et budgetvenligt Ikea-køkken til et skræddersyet snedkerkøkken. Heldigvis er der de seneste år dukket flere og flere køkkenfirmaer op, der tilbyder usnedkerløsninger eller andre låger til køkkener lavet af Ikeas allerede etablerede moduler. Låger fra Andshufl på Ikea-skabe.

2. RENE LINJER

Strømlinet køkkener med brede, symmetriske skuffer er på vej ind i de hjem, der ønsker et sammenhængende og stringent stiludtryk. Køkken fra Kvik.

3. LANDLIGE FORNEMMELSER

Med en forkærlighed for start-1900-tallets køkkener er de profilerede låger igen på vej ind. Mest populære er de grå nuancer, men også støvede grønne giver et moderne take på landkøkkenet. Vitrineskabe har i årevis været populært, og de indbyggede i overskabe eller vinkøleskabe kender vi. Med glaslåger også i de nederste moduler i køkkenet kan du vise dit smukkeste stel og glas frem, men stadig have et ryddeligt køkken. Køkken fra Kvik.

4. NATURSTEN

De velkendte og mørke granitbordplader har fået konkurrence af marmor, komposit og terrazzo i alle farver og nuancer, der både er pæne og praktiske fordi der ikke kommer mærker efter fedtfingre, og så kan man sætte varme gryder direkte på. Bordplade fra Nordiska Kok.

5. GREB PÅ

Grebsfrie køkkener var i 00'erne og 10'erne vildt populære, men nu er grebene ved at få comeback. Ved især at kigge på grebenes form og materiale kan du ændre køkkenets stemning og give det personlighed. Det kan også være en nem måde at forny køkkenet på, som ikke koster en formue. Køkken fra Nikolaj Bo.

SE OGSÅ: Hvilken køkkenstil skal du vælge

6. GODT MED FARVE

Det farvede køkken har virkelig gjort sit indtog efter mange år, hvor et hvidt køkken var det eneste rigtige. Farvet betyder ikke nødvendigvis skrigfarvet, og de afdæmpede nuancer vinder indpas. En idé er at sammensætte låger i tone-i-tone, hvor en farve glider over i nærliggende nuancer, som her på Basis-serien fra Reform, der i den malede version kan fås i alle NCS-farvekoder.

7. LAMINATENS COMEBACK

Førhen blev laminat særligt brugt som en praktisk foranstaltning mod fedtfingre. I dag har laminat, der er lavet af papir og harpiks, fået comeback, også i elegante køkkener. En kombination af ensfarvet og træmønstret laminat trækker naturen indenfor og giver udendørsfornemmelser i køkkenet. Køkken fra Svane.

8. LØFT KØKKENET OP

I modsætning til de mere traditionelle køkkener, der er indrammet med fast sokkel, ser vi flere køkkener der er løftet op fra gulvet på ben. Det giver et svævende udtryk i køkkenet, og får øen til at ligne et møbel, som indgår i indretningen. Køkken fra Unoform.

9. ET GRØNT KØKKEN

Den grønne omstilling er også begyndt at inspirere køkkenproducenter til at sætte skub i en grønnere retning, og ud over at farven grøn er årets hit, gælder det også selve køkkenet. JKE-køkkener er blandt dem, der tager højde for et ressourcevenligt materialeforbrug og materiale-genanvendelse, så firmaet bedre kan udnytte produktionsspildet og bygge bæredygtige køkkener.

10. VARMT OG ENKELT

Det må gerne være enkelt, så længe det er varmt. For selv om en af køkkenstrømningerne fortsat er det minimalistiske look, er de kolde køkkener ude, og de varme på vej ind. Tænk over, hvilke materialer der kan give køkkenet et skud varme – såsom mørkt træ og brunlige nuancer. Køkken fra Kvänum.

11. BØRSTEDE METALLER

I stedet for de blanke metaller såsom messing og kobber, som længe har været elsket i hele boligen, har de børstede overflader også vundet indpas den seneste tid. Mange vælger et armatur, der spiller op til farven på køkkenet – så hvis rummet er køligt, kan et varmglødet messingarmatur give modspil. Armatur fra Damixa x Grohe.

Mere køkken-inspiration?

Kan du heller ikke få for meget køkken-inspiration, så kig med her, hvor vi har sammensat et galleri med 20 stilfulde køkkener. Se dem alle her!