Boligindretning: Kontor i stuen
Hjemmekontor

Guide: Indret et kontor i stuen

Christine Agertoft / Foto: Louise Scheutz-Klixbüll 14.08.2020
Se her, hvordan du kan få plads til både leg, hygge og et rigtig fint kontor i stuen.

Indret et kontor i stuen

Der kan være rigtig mange grunde til, at du ikke lige har plads til at afsætte et helt rum til kontor. Det er selvfølgelig den nemmeste løsning, fordi du så også kan lade papirer ligge og flyde og computeren stå og summe. Et kontor i stuen kræver meget mere disciplin og ordenssans. Begge dele kan af og til mangle lidt, så vi har fundet lidt inspiration til, hvordan du kan lave et kontor, der ikke ødelægger indretningen i stuen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Plads til hygge og kontor i stuen

Når du skal beslutte, hvordan du bedst får plads til privat- og arbejdsliv i ét og samme rum, så er det vigtigt, at du er realistisk omkring dig selv og dine vaner. Er du typen, der husker at lukke computeren og rydde rodet af vejen, eller sidder der gule postit-sedler overalt på dit skrivebord? Er du velorganiseret, kan du nemlig sagtens nøjes med et skrivebord og noget pænt kontortilbehør, mens du er nødt til at tænke meget mere på opbevaring og organisering, hvis du er den - lad os kalde det - kreative type.

Få kvadratmeter kræver kreative løsninger

Når der ikke er nok kvadratmeter, til at du kan have et helt kontor, kan du sagtens få plads til at arbejde alligevel. Det handler om at være kreativ, når du indretter og vælger møbler. Derfor er det altid en god idé, at tænke flere funktioner. Det behøver hverken være dyrt eller besværligt. Se f.eks. her, hvordan en kontorplads kan være i stuen, og du kan endda pakke alt kontorgrejet væk, når du er færdig med at arbejde.

Multifunktionelle kontormøbler i stuen

boligreportage_luna_hoerdum_lyseblaa_chartol_hjemmekontor

Upcycle et chatol

Du kan købe et gammelt chatol, som du giver en fin farve - og vupti, så har du faktisk en kontorplads, som er nem at integrere i den øvrige indretning. Foto: Anitta Behrendt

skrivebord_indbygget_reol_bogreol_sildeben

Indbygget kontormøbel i stuen

Har du hænderne skruet godt på, kan du hacke dig til et integreret kontor i stuen. Her er det en bogreol, som også har en kontorplads. På den måde, ser det helt naturligt ud, med en kontorplads i stuen. Foto: Tina Brok Hansen

Galleri: Inspiration til kontor i stuen

Se eksempler på indretning og praktisk tilbehør i galleriet herunder...