Indretning og trends

Hvad er Danmarks smukkeste bestik?

af Tóra Effersøe Mortensen 1.10.2013
Foto: pr
Igennem årene har Antik & Auktions læsere kåret Danmarks populæreste antikvitet, Danmarks smukkeste stol, Danmarks smukkeste tallerken og Danmarks smukkeste glas. Og i år er det Danmarks smukkeste bestik, der skal kåres.

At sætte sig til rette omkring middagsbordet er dagens højdepunkt for mange, og glæden bliver kun større, når bordet er smukt dækket op. Og til en fin opdækning er et smukt bestik vigtigt, derfor har Antik & Auktion i år valgt at hylde smukt dansk designet bestik.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Vi danskere har rig mulighed for at dække et smukt bord, fordi vi har så utroligt meget godt design til rådighed. Derfor handler Antik & Auktions læserafstemning i år om bestik, som danske designere i årenes løb har skabt i mange flotte versioner. Nogle af nyere årgang og andre, som vækker nostalgiske minder fra middage hos bedsteforældrene, fortæller Susanne Jørgensen, der er redaktionschef på Anitk & Auktion.

Danskerne vil have ordenligt design i hverdagen
I flere år har magasinet Antik & Auktion sat fokus på at finde Danmarks smukkeste design, indenfor forskellige kategorier. I 2009 stemte læserne PH-lampen som Danmarks populæreste antikvitet. I 2010 udnævnte læserne Arne Jacobsens 'Ægget' til Danmarks smukkeste stol, i 2011kårede læserne 'Mega Mussel' som Danmarks smukkeste tallerken, og 'Cabernet' blev udpeget til Danmarks smukkeste glas i 2012.

- I årets afstemning beder vi læserne kåre Danmarks smukkeste bestik - ikke nogen nem opgave, da der gennem tiden er blevet designet utroligt mange smukke bestik her i landet, så vi er meget spændte på læsernes dom, siger Susanne Jørgensen.

- Dansk designs fornemste karakteristika er, at det forener smuk form med høj praktisk anvendelighed. Det er særligt udtalt i vores bestik, som jo er noget, brugerne skal have i hænderne hver eneste dag. Og så er dansk bestik-design meget demokratisk - det er udbredt i alle samfundsklasser. Danskerne vil have ordenligt design i hverdagen.