Indretning og trends

Hvordan skal bordet dækkes?

af Anita Banner 24.08.2016
Foto: Broste
Vi zoomer ind på de kommende tendenser, når det gælder boligen. En af dem er, at vi skal blive mere vilde, når vi dækker bord. Få inspiration her!

En af de store tendenser på årets boligmesser er at gøre noget ekstraordinært ud af borddækningen, når vi får gæster. Væk er den minimalistiske stil med hvide tallerkener, stilrent bestik og små vaser med enkelte blomster i. I stedet gælder det om at dække et voluminøst bord, der emmer af personlighed og vilde armbevægelser. Og at mikse det moderne med det romantiske, fx sorte middagstallerkener og blomstrede forretstallerkener i mormorstil.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fællesskab og personlighed
"Traditioner og fejringer er med til at vise, hvem vi er. Fællesskabet og mødet omkring et spisebord er igen blevet vigtigt. En helt speciel borddækning kan i høj grad være med til at fortælle en personlig beretning og udtrykke, hvem vi er, og hvilke værdier vi repræsenter," fortæller Anette Eckmann, stylist og trend-ekspert.

Efterårets farver
Man skal heller ikke være bange for at blande farverne, så længe, der er en rød tråd i borddækningen - eller rettere en orangebrun tråd. Støvet orange, brun, røgfarvet og bordeaux er nemlig tilbage igen for fulde gardiner på både tallerkener, glas, cocotter, vaser mv. - gerne mikset med messing og sølv samt rosa blomster og grønne planter. En slags efterårsbohemestil med med et romantisk glimt i øjet.

Billederne er redaktionens egne fra Formlands trendzone, hvor Eckmann Studio har dækket op med temaet "Love is in bloom."