Indretning og trends

Indret dit kontor

af Louise Lie 8.01.2013
Foto: Jes Buusmann
At være et kreativt rodehoved betyder ikke nødvendigvis, at der ikke er styr på sagerne på dit skrivebord. Her får du boligstylist Louise Lies gode råd omkring kontorindretning samt en række gode ideer, der forskønner hjemmearbejdspladsen.

EN RULLENDE ARBEJDSPLADS MED SKJULTE HYLDER:
Et rullebord som skrivebord giver en ekstra arbejdsplads. Her har bordpladen fået højglansmaling og hørgardin omkring understellet for at skjule mindre kønne malerdåser og værktøj, der ligger på hylderne.

SKRIVEBORD MED FLERE FUNKTIONER:
Det kan være en rigtig god idé at indrette sig med et langt skrivebord, der er inddelt i forskellige områder. Her ses den ene ende af Louises skrivebord, som er indrettet til computerarbejdsplads. Det lange hjemmelavede skrivebord flugter med vindueskarmen og går fra væg til væg. Bordpladen har Louises mand lavet af gulvbrædder, og benene er naturlige, rustikke rafter, som er skruet gennem bordpladen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I stedet for en hængelampe eller spot fra loftet har Louise valgt en væglampe til den ene endevæg. Den rå gren, der hænger i jutesnor fra små kroge i loftet, er udstyret med grov snor med klemmer i enden og bliver flittigt brugt til de mange visitkort, beskednotater, kreditkort og alt det andet, der ellers ofte kommer til at rode på Louises skrivebord.

På midten af hendes skrivebord har Louise placeret en slidt træbakke til de mest nødvendige mapper og kontorartikler, der er rare at have inden for rækkevidde. Det lyse, let transparente, rullegardin, der er købt billigt, lader dagslyset slippe ind, samtidig med at det skærmer for solen.

MOBILE ÆBLEKASSER TI L SYGREJ OG MAPPER:
De gamle, rå æblekasser under Louises skrivebord har fået hjul på, og så har Louise dekoreret dem ved hjælp af gummistempler og sort sværte. De kan sagtens stables under et skrivebord.

HER KAN DU KØBE ÆBLEKASSER:
www.sorgenfri-blomster.dk
www.krusegaarden.dk
www.ezpace.dk
www.frou-frou.dk

Guide til kontorets indretning

• Et langt, smalt skrivebord, eventuelt fra væg til væg, giver mulighed for flere arbejdszoner og er en god udnyttelse af rummet.
• En mobil og justerbar kontorstol giver størst mulig fleksibilitet og bedste siddekomfort.
• En god skrivebordslampe kaster et bredt, centreret lys ned på dit skrivebord uden at blænde. Placer altid lampen, så du ikke selv skygger for lyset, og så den lyser skråt ned på dit skrivebord. Sørg for flere lyskilder i kontoret.
• Find opbevaringsløsninger, der matcher stilen.
• En opslagstavle gør rodet overskueligt.
• Opdel rummet i zoner med hver deres formål, det giver ro og overskuelighed, og gør det nemt at finde sine ting.

Læs også:
Indret et kreativt countrykontor
Indbundet notesbog
Skindæske med papirfor