Stue

Indret med trendy daybeds

af Natascha Gracia / Foto: Camilla Stephan, Mette Wotkjær, Katrine Rohrberg, Louise Scheutz-Klixbüll, Stine Heilmann 11.08.2016
Er du også faldet for de trendy daybeds? Det enkle design og dens praktiske anvendelsesmuligheder gør den til det perfekte møbel.

Vi er vilde med daybeds! Ikke er alene er de ofte meget smukke og simple, de er også praktiske møbler. Daybeds blev særligt populære blandt designere og møbelarkitekter i efterkrigstiden, men det var ikke et møbel for enhver. Lejlighederne var ofte små den gang, så folk foretrak at bruge den sparsomme plads på en rigtig sofa.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En daybed er en mellemting mellem en seng og en sofa og måske en chaiselon. For det meste er de udformede som en briks uden ryglæn, men nogle gang er der sidestykker på. Det smart er, at man kan gøre dem til, hvad man vil, fx ved at lave løse ryghynder til og bruge den som sofa til hverdag, og så omdanne den til gæsteseng ved lejlighed.

Derudover er der ofte plads til opbevaring nedenunder – enten indbygget eller fordi der er plads til opbevaringskasser under.

Læs også: Smugkig i det nye IKEA-katalog

I dag kan man være heldig at finde fede daybeds i teak på auktion og møbelbutikker med møbler fra dansk designs guldalder. Men populariteten har også gjort, at der er masser af nyproducerede daybeds at finde hos helt almindelige møbelbutikker. Hvis du er på jagt efter nye daybeds, så se med her!