Hjemmekontor

Inspiration: Indret hjemmekontoret med loppefund

Natascha Gracia / Foto: Tia Borgsmidt 28.08.2017
Arbejder du hjemme en eller flere dage om ugen, eller kan du bare godt lide at betale dine regninger og ordne papirer i smukt hjørne - så giver vi dig her inspiration til, hvordan du indretter dit hjemmekontor med smukke og finurlige fund fra loppemarked og retrobutikker.

Dagene bliver kortere, sommeren går på hæld - og vi er tilbage fra ferien. Nu skal der afbejdes igennem. Og hvorfor ikke gøre det omgivet af fine fund fra loppemarkedet? Det virker inspirerende at arbejde i omgivelser, vi synes er smukke. Vi har fundet 7 smukke hjemmekontorer på Pinteresset og giver dig fifs og idéer til, hvordan du selv styler dit arbejdshjørne. Tryk på billederne for at gå direkte til sidere, de henviser til.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Småt er godt!

Du behøver ikke et helt rum for at have en effektiv kontorplads - et lille hjørne kan være end nok, så længe du indretter med lidt omtanke og praktisk sans. Her er der brugt et mindre industrielt bord med to indbyggede skuffer til papirerne og en lille hylde, som kan rumme f.eks. en laptop, når den ikke er i brug, så bordet evt. kan bruges til noget andet i mens. Stolen er en gammel skolestol, der heller ikke fylder meget i landskabet, og over bordet hænger en gammeldags opslagstavletil alt, hvad der skal huskes. I stedet for en klodset reol ved siden af, er der hængt en reol med vanger op over skrivebordet, som fortsætter ind over sofaen ved siden af. På den måde bliver der ligesom skabt en ramme omkring skrivepladsen, selvom den samtidig er integreret med resten af stuen.

Der er skabt ro i det lille kontor med hvide beholdere i forskellige størrelser til at holde styr på skrivegrejet.

TIP! Indret arbejdskrogen i samme stil som resten af rummet, så den ikke skiller sig ud og clasher med resten af indretningen. Skab i stedet sammen hæng.

E for effektivitet

Et skrivebord behøver ikke betyde kaos og rod. Indret dit kontorhjørne i stram minimalistisk stil uden alt for mange dikkedarer. Her er der ryddeligt og plads på skrivebordet, mens kunst og et industribogstav pryder væggen og skaber stemning.

TIP! gå selv på jagt efter bogstaver og reklameskilte på loppemarkedet. Det skaber stemning og humor - og det er rart med noget cool at kigge på, når man summer over arbejdet.

Cool og køligt

skab sammenhæng i dit kontorhjørne ved at lade samme farve gå igen i flere møbler. Her har hvidt fået lov til at dominerer - og det skaber en kølig tone og et indtryk af renlighed og orden. Når alt er ensfarvet, bliver der plads til spraglede idéer og kulørte tanker. Her er det brugte møbler, som er blevet malet hvide - det er nemt, for alt hvad du behøver er sandpapir og et par dåser spraymaling. Som opslagstavler er brugt et gitter. Den slags opslagstavler er næsten til at få i enhver interiørbutik i øjeblikket, men hvis du alligevel skal i et byggecenter efter malergrej, så er det nemt - og billigere - at snuppe et gitter med herfra. Hæng ting op med kroge og klemmer. alt hvad der inspirerer kan komme op, men her er det holdt i sort/hvid for et cool og klassisk look.

Genialt genbrug

En fed bordplade og et par bukke i træ - og så har du allerede begyndelsen til et kontorhjørne. Af og til kan man finde de fedeste og lidt rustikke bordplader på DBA, loppemarkeder og andre sove steder, og så er det bare med at slå til, for et par ben kan man altid tilsætte. Kontorpladsen her får et dejligt industrielt vintagelook med noget maskulint fra de skønne kalabasser, der hænger på væggen , og et mere feminint touch fra sommerfuglesamlingen. Som lyskilder er der både en Jildé-lampe som skrivebordslampe og en klassisk værkstedpendel i loftet.

TIP! Kig efter fede skrivebordslamper hos Leben Cph, der er mestrer inden for industrielt interiør.

LÆS OGSÅ: Vild med mønstret tapet

Green living

Grønt er godt for øjnene, siger man, og så virker grøn inspirerende og forfriskende på sindet. Tag de sidste sæsoners grønne trend med ind i dit arbejdshjørne som her, hvor grønne vækster får lov at pryde skrivebordet. Find vaser i klart glas på loppemarkedet og i genbrugsbutikken, og gem dine gamle sylteglas. Her er det enkelte grene og blade, men du kan sagtens omgive dig mere mere grønt i form af alskens palmer, sukkulenter og grønne venner. Stolen matcher naturligvis - og vil du gerne have lidt mere pynt, så gå efter flere grønne toner og evt. prints med botaniske motiver.

Brug kasserne

Frugtkasser og gamle ølkasser er populære på loppemarkedet, og her er kontorets ejer gået all in på kasserne, der ikke kun fungerer som praktiske stoleben for bordpladen, men også er praktiske hylder - både over og under! Opbevaringsmuligheder er alfa-omega, når det kommer til hjemmekontoret, her skal både kunne være skrivegrej, notesbøger, opslagsbøger, hobby-remedier, hvis man er den type - og meget mere. En gammel skoleplanche med verdenskort pryder væggen til inspiration for næste rejse, måske, ligesom der er mere end én blobus at finde i skrivehjørnet. Også en vintage-ventilator er kommet på plads til de varme og lange arbejdsdage.

Direkte på væggen

Måske er du heldig at eje et reolsystem med vanger - eller også er det nu, du skal gå på jagt efter et. Her kan du nemlig spare rigtig meget plads på hjemmekontoret, for bordet kan være en hylde, hvis du ikke har brug for ret meget bordplads. En hylde som bord gør det også meget nemmere at gøre rent under, fordi der ikke er nogle bordben at tage hensyn til. Til gengæld kan du så tillade dig at gå efter en lidt mere mondæn stol - man skal jo have god siddekomfort, når man arbejder. Reolens hylder kan man så bruge til praktisk opbevaring af både kontorgrej, og alt det sjove, man kan lide at kigge på.

Det skal ud kigge efter til kontoret på loppemarkedet!

 • Sjove, industrielle detaljer som facadebogstaver og reklameskilte
 • charmerende stole til kontorbrug
 • Brevvægte og -pressere
 • globusser
 • Vintage-ventilatorer
 • Kasser til opbevaring
 • Matchende stentøj i forskellige højder til skrivegrej
 • Rustikke bordplader
 • Borde, der ikke fylder alverden
 • Prints og gamle postkort i samme nuancer til opslagstavlen
 • Bordlamper, pendler og arkitektlamper
 • Gamle arkivskabe og små skuffedarier

LÆS OGSÅ: Nyfortolket klassiker