køkkenopbevaring
Køkken

Køkkenopbevaring: 7 smarte løsninger til det lille køkken

af Karoline Mathilde Sohn Iversen / Foto: Tia Borgsmidt 2.11.2020
I det lille køkken kan det være svært at finde plads til det hele. Vi har derfor fundet syv smarte løsninger, som gør det nemmere at udnytte al pladsen på de få kvadratmeter.

Selv om mange formentlig drømmer om et stort, smart og smukt køkken, er det ikke os alle, der er så heldige. I små køkkener kan det være en udfordring at finde plads til det hele, men der findes smarte løsninger.

Køkkenopbevaring til det lille køkken

De fleste kender nok tricket med at stille køkkenredskaberne i en krukke på bordet, så de er lige ved hånden og ikke fylder en hel skuffe, men der findes også et væld af andre muligheder, der kan frigøre plads, og hjælpe dig til at udnytte skabene, du har, bedst muligt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det kan dog være svært lige at greje, hvordan man får mest ud af pladsen, og derfor har vi samlet syv bud på smart opbevaring i køkkenet.

Læs også: Tre tips til det lille køkken

Hvis der i køkkenet er en fri væg, kan du med fordel hænge nogle smalle hylder op. På den måde kan f.eks. kopper og skåle gøres til en hyggelig del af indretningen, mens det samtidig er en praktisk løsning, der giver mere plads til opbevaring i selve køkkenskabene.

Orden I skufferne gør det mere overskueligt og ved at folde viskestikkerne Marie Kondo-style, er der plads til flere, og skuffen kan holdes ordentlig i længere tid.

Udnyt pladsen i skabene til fulde ved at inddrage lågerne som opbevaringsplads.

Hæng en plade på væggen med kroge, så der også kan opbevares ting der. Det både pynter og er praktisk.

Investér i glas i forskellige størrelser til opbevaring af f.eks. mel, sukker, havregryn og pasta, og stil dem på en vogn, så de ikke fylder et helt skab. På den måde får du nemt mere skabsplads, fordi du fjerner noget af det, der ellers ville fylde.

Indsæt stativer i skabene, så der kreeres flere hylder. På den måde er der plads til flere ting deri, uden at det bliver svært at få det nederste fad ud.

Brug skærebræt og salt- og peberbøsser som en del af indretningen på køkkenbordet. Det skaber stemning og frigør plads i skabe og skuffer, og det er altså både pænt og praktisk.

Mere inspiration? Få 6 tips til den store køkken-makeover

køkkenmakeover