Køkken

Sådan får du nutidens drømmekøkken

af Lene Lykke Hovmand / Foto: PR 6.11.2013
Det minimalistiske samtalekøkken er dødt, og vi søger i stedet tilbage til nærværet, kvaliteten, den hjemmelavede surdej, det gode måltid og det gedigne køkkengrej. Vi har spurgt en designer og en stylist om råd til, hvordan du udlever nutidens køkkendrøm.

En af de ting, der gør sig gældende, når det handler om nutidens køkkenstil, er kvalitet og nærvær. Vi skal ikke mange år tilbage, før det var det store, minimalistiske samtalekøkken og det sterile højglanskøkken, der var i eftertragtet, men nu er det helt andre værdier, der gælder i hjemmets køkken.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Få fire nye idéer til stemning i dit køkken.

Der er særligt tre tendenser, der gør sig gældende lige nu indenfor køkkener, og vi har spurgt en designer og en stylist, hvordan man får nutidens køkkenstil.

Nærvær i køkkenet

En af de værdier, der tæller højt i nutidens køkken, er samværet og nærværet. Køkkenet, spisestuen og sågar stuen smelter ind i nye konstellationer, der stiller krav til køkkendesignet. Svend Backe, der er chefdesigner hos det traditionsrige køkkenbrand Gaggenau, forklarer, at køkkenelementerne skal være mere enkle og stilfulde, så køkkenet blender ind, og at det samtidig stiller store tekniske krav, fordi alt skal være mere lyddæmpet, når rummene smelter sammen.

Læs også: Få nyt køkken for få penge.

Overflader i køkkenet

Katrine Kaul, som blandt andet spotter trends for Mad & Bolig, forklarer, at en af de største tendenser lige nu, er de nye overflader, samtidig med, at man tænker meget mere glød, farver og personlighed ind i køkkenet i dag. Når du skal tænker overflader til dit køkken, kan du gå efter:

• Nye typer af sten
• Varmebehandlede træsorter
• Nye versioner af ældre materialer som linoleum
• Effekter med messing og kobber

Bliv inspireret til nye farver i dit køkken her!

De gode materialer

Når værdier som kvalitet og gode råvarer er i højsæde, stiller det krav til materialer og køkkengrej, og fokus på materialer er en stærk tendens lige nu. Vi har et øget fokus på de gode og ikke nødvendigvis billige køkkenmaskiner, der kan det, som et professionelt køkken kræver.

- Det må gerne være solide materialer, der holder i mange år, og også gerne unikke materialer som for eksempel sten, der har sit helt eget udtryk, siger Svend Backe, der samtidig forklarer, at private i stigende grad efterspøger flydende induktionskogezoner og dampovne.

Se også galleriet: 25 drømmekøkkener.

I galleriet herunder kan du finde inspiration til trends i køkkenet.