Indretning

Sådan holder du dit hjem fri for rod

af Cecilie Rubini 27.03.2014
Har du også for mange ting og for lidt plads, hvilket skaber rod? Faktisk er rod med til at gøre os i dårligt humør og kan stresse unødigt. Så det er måske nu, at en grundig sortering og forårsrengøring er på sin plads.

Intentionerne er oftest gode og ambitionsniveauet højt, når vi går i gang med den store forårsrengøring. Men det kan hurtigt føles som en umulig opgave at komme til bunds og at holde det sådan. Få her fem gode tips til at holde dit hjem pænt og fri for rod.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tænk kvalitet frem for kvantitet:
Når man er i gang med den store sortering og udsmidning, kan det godt komme til at føles som spild, når man smider en masse ud. Men det er jo som oftest ting vi selv har købt, så i virkeligheden skal vi måske fremadrettet tænke os godt om inden vi køber nyt potentielt rod. Det kan godt betale sig at stille sig selv spørgsmålet: 'Mangler jeg virkelig dette?' og 'Kan jeg nøjes med en enkelt' når man bliver grebet af stemningen og fylder kurven i Søstrene grenes eller Tiger.

Vær hård i sorteringen:
Skru op for den indre skrappe stemme og hvis du på nogen som helst måde er i tvivl om hvorvidt noget skal gemmes, så smid det ud. Du vil med stor sandsynlighed ikke savne det.

Hold hvad du lover overfor dig selv:
Laver du bunker med tøj og ting, som skal sælges videre på loppemarkeder eller online, så giv dig selv en deadline. Har du ikke gjort det inden dag, så giv tøjet til velgørenhed eller en veninde.

8-ugers reglen:
Denne regel er hård, men går ud på at tøj du ikke har brugt i otte uger, enten skal i brug, eller videre i systemet. Hæng det forrest i skabet, og får du det stadigvæk ikke brugt i dagene efter, så skal det altså ud (Selvfølgelig med undtagelse af de der unikke items, som festkjolen, der altid redder din tøjkrise, og pailletjakken fra markedet i Paris)

Anskaf dig opbevaringskasser og løsninger:
Pak vintertøjet i kasser og opbevar det under sengen, eller på loftet når foråret og sommeren kommer, og omvendt om vinteren. Kun at have halvdelen af din garderobe fremme, gør det nemmere at holde skab, gulv og resten af hjemmets overflader rydelige.

Gør sortering til en fast rutine:
Brug en dag mindst en dag om måneden på at sortere og rydde op i skabe og skuffer…

God fornøjelse!