Soveværelse

Sådan indretter du dit soveværelse efter feng shui

af Selma Babette Ringmann Søgaard - foto Mega Agency 27.08.2020
Ønsker du ro, velvære og afslappelse, så indret med disse 8 feng shui-principper i dit soveværelse.

Feng Shui er en oldgammel kinesisk filosofi, der bygger på idéen om harmoni mellem mennesket og dets omgivelser. Feng Shui benyttes i indretningen for at skabe ro, velvære og velstand.

Feng Shui kan direkte oversættes til vind og vand, som symboliserer livets strøm og naturen omkring os. Disse to elementer bør, ifølge filosofien, befinde sig i balance, også i vores indretning.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Feng Shui handler om balancen mellem de universelle energier. Faktisk kan alt betragtes som energi. Indretningsprincipperne i feng shui bygger på teorien om yin og yang, de to modsætninger, lys og mørke, varme og kulde. I feng shui er der brug for begge, det essentielle er bare, at der er balance mellem de to energier.

Soveværelset er det vigtigste rum i hjemmet, da det er et af de rum, du opholder dig allermest i. Derudover er du lettere modtagelig overfor energi, når du sover. I soveværelset ønsker man, inden for feng shui, at fremme energien, yin.

IN har samlet 8 indretningstips, så du får et feng shui-soveværelse
Feng Shui-princip 1: Sengens placering

Sengens placering er meget vigtig for energien i rummet. En dårlig placering af sengen kan sagtens være årsagen til en dårlig nattesøvn. Sørg derfor for at din seng er placeret, så du har godt udsyn til både døre og vinduer i rummet. Overblikket vil skabe en tryghed og bidrage til ro og bedre søvn. Det er derudover vigtigt, at du undgår at placere sengen, så sengebenene vender mod en døråbning. Vender dine fødder mod døren kaldes denne placering for ”dødstillingen”. Hvis du skal ændre en ting, så sørg for at sengen ikke er placeret på linje med døren. Ifølge feng shui-filosofien, kan den energi, der strømmer ud fra døren, være meget kraftig, hvilket kan påvirke dig negativt. Sengen må heller ikke blive placeret op ad samme væg som døren er på. Du opnår den bedste ro ved at have luft på hver side af sengen, og ved at sengen er placeret mod en solid væg.

LÆS OGSÅ: Guide til bedre søvn

Feng Shui-princip 2: Sengegavl

For at opnå feng shui i dit soveværelse, bør du investere i en sengegavl, hvis ikke du allerede har en. En sengegavl vil, ifølge den kinesiske filosofi, give dig tryghed og den støtte du behøver, både i soveværelset og i livet. Sengegavlen repræsenterer stabilitet i dit eget liv, men også i dit forhold til din partner. De bedste sengegavle er solide og fastsat til selve sengen. Har du en sengegavl med tremmer, kan det give fornemmelsen af at være fængslet. Denne type bør derfor undgås.

Feng Shui-princip 3: Opbevaring under sengen

Sørg for at der er ryddet under din seng. Opbevaring og rod under sengen kan påvirke dig med negativ energi, mens du sover. De ting, som du har opbevaret, kan påvirke din underbevidsthed. Har du rejsetasker under sengen, vil du, i din underbevidsthed, altid være på farten og på vej videre mod noget nyt, og derfor ikke hvile i dit hjem. Har du gamle ting fra tidligere partnere under sengen, kan også det påvirke dig og forholdet til din nuværende partner. Hvis det er muligt, så anbefales det, at man slet ikke har noget opbevaret under sengen overhovedet.

Feng Shui-princip 4: Symmetri

Symmetri i soveværelset inviterer til tosomhed, kærlighed og harmoni. Indret derfor dit soveværelse, så der er plads til to. Som tidligere nævnt, skaber det ro at have luft på begge sider af sengen. Harmoni og symmetri går hånd i hånd. Sørg for at have to sengeborde, lamper, dyner og puder. Symmetri indleder til at begge partnere, eller kommende partnere, kan have deres eget, selvom man befinder sig i samme rum. Du behøver ikke at have to ens af hver ting, så længe de komplimenterer hinanden.

LÆS OGSÅ: Indret et harmonisk hjem med Feng Shui

Feng Shui-princip 5: Undgå rod, planter og elektronik

Rod, planter og elektronik påvirker balancen og den rolige yin-energi i soveværelset. Det giver sig selv, at et rodet soveværelse skaber uro og ubalance. Organisering og luft i rummet giver ro, velvære og afslappelse. Vi har ofte hørt, at planter giver god energi i rummet, men faktisk indeholder de, ifølge den filosofiske indretningsteori, for meget af energien yang. Yang-energien er dog god at have i rum som f.eks. køkkenet. Elektronik kan påvirke din døgnrytme, og derudover også kvaliteten af din søvn. Du kan med fordel, hvis du ikke allerede har det, anskaffe dig et vækkeur og sørge for kun at læse bøger før du skal i seng. På denne måde kan du lettere placere din elektronik i et andet rum, end det du sover i.

Feng Shui-princip 6: Find et andet rum til dine bøger

Har du problemer med din nattesøvn, kan dine elskede bøger faktisk godt være synderen. Bøger udleder meget energi, der stimulerer vores sind. Det kan derfor virke stressende at have mange bøger stående fremme. Hvis du har mulighed for det, er det en god idé at finde et andet rum til dine bøger. Sørg for,kun at have de bøger, som du er i gang med at læse, stående fremme.

Feng Shui-princip 7: Den rigtige farvepalette i soveværelset

Når du skal vælge farver i soveværelset, skal du gå efter rolige naturfarver og hudfarver, så som knækket hvid, creme, fersken, rosa og brun. Disse fremmer energien yin, hvor farver som rød, orange og gul fremmer yang-energien, der helst skal undgås helt i soveværelset.

LÆS OGSÅ: 13 årsager til du føler træthed

Feng Shui-princip 8: Spejlets placering

I feng shui skal soveværelset helst ikke have et spejl. Det vigtigste er dog, at spejlet ikke er placeret, så det reflekterer dig, når du sover. Det siges, at hvis spejlet er placeret overfor sengen, inviterer det en tredje person med ind i parforholdet. Spejle reflekterer energi, hvilket kan forstyrre din søvn. Hvis du ikke kan have dit spejl i andre rum, så sørg for at spejlet reflekterer noget som du har lyst til at kigge på. Du kan også vælge at dække spejlet til, inden du går i seng.