Stue

Sådan styler du dit sofabord

Kathrine Forster / Foto: Tia Borgsmidt, Filippa Tredal, Ditte Capion, Frederikke Heiberg, Birgitta Wolfgang og Lasse Wind 9.05.2022
Stuen er som regel hjemmets hjerte og sofabordets dets centrum. Med få kneb kan du style sofabordet, så det går fra bart eller rodet til et smukt blikfang.

Sofabordet har en central placering i sofaområdet. Alt efter hvordan du styler det, kan du skabe et nyt udtryk i stuen.

Du kan lave fine opstillinger med vaser, bøger, potteplanter, fotografier, stearinlys og ting, du finder i naturen. Det kan være en god idé at vælge den vigtigste til at være i centrum, og så derefter bygge dit stilleben ud fra den.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Et sofabord i harmoni

Tænk gerne over, om farvenuancerne komplimenterer hinanden, derudover kan du også skabe kontrast ved at vælge en ting, der skiller sig ud på enten på farve eller form.

Nedenfor har vi samlet 11 tips til, hvordan du styler dit sofabord.

SE OGSÅ: Sådan skaber du stilfuldt stilleben til boligen

Aflangt stilleben

Inddrag hele bordet til din personlige udstilling. Lav flere stillleben med både bøger, vaser og æsker, der gerne må have lidt luft imellem sig.

Tag naturen med ind

Bring naturen med ind i stuen eller brug andre ting i din styling, der ikke nødvendigvis har en funktion, men blot er smukke i sig selv. Saml fx sten, der passer i farven, og læg dem på sofabordet som pynt. Slut af med en grøn gren.

Et bombastisk udtryk

Hvis du stiller flere vaser sammen på sofabordet, skaber du et bombastisk udtryk. Suppler med forskellige typer af tørrede blomster og grene for at fuldende looket.

Saml sagerne

Det giver ro på sofabordet, når du samler dine ting på en bakke. Når tingene står samlet, behøver de ikke i samme omfang at 'passe sammen'.

Bland materialer

Hvis farverne på dit tilbehør er afdæmpet, kan det være flot at blande forskellige materialer som fx glas og metal. Går du efter et roligt udtryk, må formerne gerne være ens som her.

Ting, der matcher

At holde stylingen i samme farvenuancer er altid et godt kneb. Du kan gå all in ved at bruge samme slags metal, men det er også nok blot at tænke på, at farverne er nogenlunde de samme.

Masser af marmor

Har du et marmorbord, kan du forstærke effekten ved at dekorere med marmor i forskellige farver og former. Det giver et look, der på en gang er ensartet og kontrastfyldt.

Byg i højden

Inddrag bøger og magasiner, når du laver dit stilleben på sofabordet. Har du pladsen til det, kan det have en effekt at fylde bordet ud, så det bliver en udstilling i sig selv. Miks og match med mange forskellige elementer på sofabordet såsom vaser, skåle og kunstgenstande oven på bøgerne.

Less is more

Du behøver ikke mange ting for at style dit sofabord, så det bliver en spændende del af rummet. Læg fx forskellige coffee table-bøger på sofabordet med kunst, foto eller litteratur, som betyder noget for dig. Læg dem parallelt med hinanden for et balanceret udtryk.

Mere inspiration til stuen

Det kan være svært at sætte en finger på, hvad der skaber harmoni en stue. Ofte er det små ting, som at sofabordet har samme højde som sofaen, eller at de samme farver går igen. I videoen har vi samlet tricks til at skabe et harmonisk sofahjørne.