Køkken

Tips til det lille køkken

af Line Sølvhøj Johansson / Foto: Iben Ahlberg 23.05.2014
Du kan sagtens invitere gæster, selvom du har et småt køkken med få kvadratmeter. Få tips til det lille køkken og nemme retter, du kan servere, her!

Et stort og rummeligt køkken med højt til loftet og rydelighed som det overordnede tema er noget, mange af os drømmer om. Virkeligheden er måske et trangt køkken, som tydeligt bærer præg af, at det er et rum, der ivrigt bliver brugt flere gange om dagen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Få en smuk rustik spisestue - få idéer her!

Heldigvis behøver den trange plads ikke at sætte en stopper for fortrinlige menuer med gode venner og dig som vært - og med de rette indretningstips i baglommen, kan det lille køkken sagtens komme til at synes større og både være praktisk og lækkert samtidig.

Læs også: Få nyt køkken for få penge

5 tips til det lille køkken

• Tænk i kubikmeter frem for kvadratmeter, så al pladsen bliver udnyttet. Brug høje skabe og reoler samt sokkelskuffer under køkkenbordet.

• Ryd ud i dit køkkengrej, så det, du ikke bruger så ofte, kommer ad vejen, og organiser resten, så madvarer og service ikke blandes sammen.

• Bevar rene flader, så køkkenet ikke kommer til at se for pakket ud. Sørg også for, at nogle vægge i køkkenet forbliver rene - det vil få køkkenet til at syne større.

• Tænk i design med flere funktioner og praktisk opbevaring: Stole, der kan foldes sammen, skåle, der kan stables, og gennemsigtige opbevaringsbokse, så du nemt kan få overblik over indholdet.

• Udnyt pladsen i skabene med underskabe og ekstra hylder, så du undgår spildplads.

Se 20 stilfulde køkkener her