Annonce

5 tips: Sådan får du et rent toilet i en fart

af Annonce 15.01.2017
Det bliver bare aldrig vores yndlingsbeskæftigelse at rengøre toilettet, men det kan faktisk gøres ret let.

Ja, vi elsker, når der er duftlys, bløde håndklæder og varme i gulvet på badeværelset – men faktisk elsker vi det allermest, når det bare er rent! Den rare spa-stemning, vi gerne vil have på badeværelset, spiller ligesom ikke rigtigt med et toilet fyldt med snavs og kalk. Så vi har samlet de 5 bedste tips til at få et rent toilet – nemt.

De bedste tips til et rent toilet

1. Det smarteste at gøre, er at investere i et toilet, der som udgangspunkt er let at holde rent. Geberit har netop lanceret en serie, de kalder Spira, som ikke har den lukkede skyllekant langs toppen af kummen, som de fleste klassiske toiletter har – og hvor der virkelig kan sætte sig skidt og snavs. Uden den kant, ser kummen både pænere ud og er nemmere at holde ren.

2. Hvis du er på jagt efter et nyt toilet, så hold øje med hvilken overflade, der er anvendt i kummen. Ifö Spira-toiletterne har fx en særlig glasur, som lukker porerne i porcelænet og gør, at skidt ikke kan sætte sig fast.

3. Har du fået en grim, brun kant der, hvor vandet står i kummen, så kan du gøre et stykke køkkenrulle vådt af eddike (husholdningseddike uden farve – og fortynd det gerne 1:4) og placere det der, hvor skidtet driller. Lad det gerne står i en times tid eller natten over, og så er det problem væk.

4. Er der gulbrune belægninger i kummen under vandet, kan det fikses ved at hælde 5 liter varmt vand på cirka 50 grader i toiletkummen og efterfølgende tilsætte 1-2 spiseskefulde opvaskemaskinepulver (eller en opvasketablet). Lad det stå i mindst 15 minutter, hvorefter du børster efter og skyller ud.

5. Synes du ikke toiletrens virker ordentligt? Så prøv at tømme kummen for vand ved at skubbe det ud af vandlåsen ved hjælp af toiletbørsten – så får kalkfjerner eller toiletrens rigtig fat. Vær altid opmærksom på, hvilken pH værdi dit rengøringsmiddel har.