Tørresnor i udendørsmiljø
Tips & tricks

5 tips til at spare tid på vasketøjet

Af Line Sølvhøj Johansson Foto Bjørn Jakobsen 10.10.2014
Hober vasketøjet sig op hurtigere, end du kan komme bunkerne til livs? Få indført gode rutiner, så det bliver nemmere at sætte flueben ved vasketøjet. Her er fem gode råd!
  1. Sorter vasketøjet på forhånd

Arbejdet med at sortere vasketøj bliver noget nemmere, hvis alle i familien kan sortere vasketøjet på forhånd. Find en vasketøjskurv med flere rum eller have flere kurve, så det er nemt at lægge sin hvide t-shirt i bunken af farveløst vasketøj.

2. Ens sokker

Du kan bruge oceaner af tid på at parre strømper og er i mange i familien, kan projektet næsten føles uoverkommeligt. Kom udfordringen til livs, og køb 10 par ens sokker i de størrelser, der passer familien. På den måde bliver det nemmere at lægge strømperne sammen.

3. Hver tager sit

Alle kan hjælpe til – selv de helt små. Større medlemmer i familien kan lægge deres eget tøj på plads, mens de yngre hurtigt kommer ind i rutinen ved at starte med at lægge strømper og undertøj på plads.

4. Vasker du for ofte?

Meget tøj kan bruges mere end én gang. Du sparer både tid og ressourcer ved ikke at vaske for ofte, men miljøet har også bedre af, at du lige tjekker tøjet efter, om det kan bruges engang mere, inden det skal (endnu) en tur i vaskemaskinen.

5. Få faste rutiner

Føler du, at du altid har vasketøjet stående fremme, så få indført nogle effektive rutiner. Står du op 10 minutter før, kan du nå at lægge gårsdagens vasketøj sammen, så det er væk, når du kommer hjem efter en lang dag. Faste tidspunkter at sætte en vask over kan hjælpe til, at du ikke har vasketøjet i tankerne hele dagen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.