Er du for pertentlig med rengøring?

Når foråret og sommeren melder sin ankomst, er der en masse der skal ordnes og vedligeholdes i haven. Det er skønt endelig at kunne komme i gang i haven igen, men det sjæler også tid, som du i vinterhalvåret har brugt indenfor.

Der er heldigvis tid at hente i rengøringen, for måske hører du til en af dem, der gør lidt for meget rent, og ved at skrue ned de rigtige steder, får du både mere tid til indendørs og udendørs hygge.

Læs også: Hvor rent er dit køkken?
 

Mindsk rengøringen på badeværelset

Der findes ikke noget så skønt som et rengjort badeværelse, men det er faktisk unødigt at rengøre badeværelset fra top til bund hver uge. Sørger du for god udluftning, at tørre fliser og armatur af efter dig og at rette badeforhænget ud, så ikke det krøller sammen, kan du holde dit badeværelse rent i længere tid. Til gengæld har toilet, badekar og håndvask brug for rengøring lidt oftere.
 

Genbrug håndklæderne

Et håndklæde behøver ikke en tur i vaskemaskinen efter hver badning. Dit håndklæde kan sagtens bruges flere gange, inden det trænger til at blive vasket. Brug det gerne op til tre gange, inden du lægger det til vask.

 

Vasker du dine bukser for meget?

Bukser, og især cowboybukser, kan vaskes for ofte, så de risikerer af falme og blive flosset i stoffet. Brug dem flere gange, inden du vasker dem - så holder de faktisk længere!
 

Rengøring af ovnen

Det er faktisk er nok at rengøre ovnen et par gange om året. Hvis du tørrer rester og spild op efter brug, er det slet ikke nødvendigt at tage den store rengøringstur hver måned .
 

Vask af trægulve

Dit trægulv kan ikke tåle at blive vasket for ofte. Erstat gulvvasken med støvsugning engang imellem og fjern pletter, så snart du ser dem. En dørmåtte ved alle indgange til rum med trægulv kan være med til at mindske snavset på gulvet.

Er der nogle steder, du har glemt at gøre rent? Se fem steder, vi typisk glemmer at gøre rent.