Potteplanter i vinterdvale
Stueplanter

Væk potteplanterne af vinterdvalen

af Redaktionen 1.04.2010
I forårsmånederne vågner potteplanterne op fra vinterdvale. Læs her, hvordan du med få, enkle trin giver dine planter en god start på det nye år.

Alle de potteplanter, som ikke bare er såkaldte "køb og smid væk"-planter, vil have glæde af at blive pottet om i ny og frisk jord netop nu, hvor de begynder at vågne op af deres vinterdvale. Her kan du læse, hvordan du skal gribe det an.

Mere grøn inspiration: 5 tips til dine potteplanter

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan gør du:

  1. Hvis planten er blevet ranglet og bleg i vintermørket, kan du begynde med at klippe den tilbage. Sørg for, at planten får en pæn form. Skuddene du klipper af, kan du evt. bruge som stiklinger, der kan blive til nye planter.
  2. Giv planterne en lidt større potte, og fyld efter med en god ikke for fin pottemuld - gerne tilsat ler og leca.
  3. Vand jorden godt, så den falder til omkring rødderne. Der skal ikke efterlades luftlommer.
  4. Giv også planterne en ordentlig overbrusning med regnvand eller kalkfrit vand, så de kan slippe af med vinterens støvlag. Hold igen med vanding den første tid efter omplantningen, så rødderne søger ud i den nye jord.

Se også vores guide til grønne potteplanter!

Tip: Begynd først at gøde i slutningen af april eller senere, da den nye jord allerede indeholder en vis mængde gødning.

Skal du i gang med forspiring? I videoen kan du se, hvordan du nemt og hurtigt kan tjekke spiredygtigheden på frøene fra sidste år:

Har du brug for hjælp til stueplanterne? Tjek vores store guide til stueplanter her.