Illustration af organiseret køleskab
Tips & tricks

Organisér dit køleskab med opbevaringskasser

af Christina Riis. 11.07.2023
Foto: Freja Lyngbo.
God organisering i dit køleskab kan give dig et bedre overblik over dine madvarer. Især klare beholdere kan hjælpe dig med at formindske madspild - se her, hvordan!

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Vi kender nok alle i højere eller mindre grad til udfordringen: Et køleskab uden system, hvor man ikke kan finde sine varer, eller hvor madvarer bliver glemt og ender med at blive dårlige. Men med den rette organisering kan du ikke blot udnytte dit køleskabs rummelighed til fulde, du kan også også forlænge dine madvarers holdbarhed og reducere madspild.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Organisér dit køleskab

God organisering i dit køleskab kan give dig et bedre overblik over dine madvarer. Især klare beholdere gør det nemt at se, hvad du har på hylderne, og det mindsker altså bare mængden af madspild!

Før du begynder at organisere dit køleskabs indhold, bør du vaske det grundigt.

Rengør dit køleskab

  1. Tøm køleskabet for madvarer og inventar som hylder og skuffer.
  2. Sluk for strømtilførslen til køleskabet.
  3. Rengør indersiden af køleskabet med parfumefrit sæbevand. Husk alle kanter og gummilister.
  4. Rens også hylder og skuffer med sæbevand.
  5. Rens afløbshullet bagerst i køleskabet med en vatpind.
  6. Rengør køleskabet udenpå.

Opbevaringskasser til køleskabet

Vi giver dig ti bud på forskellige organiseringsløsninger, du kan bruge i dit køleskab. De kan med fordel kombineres, og du kan også bruge dem uden for køleskabet.

1. ZWILLING: Vakuumbeholdersæt i glas

Frostsikre og ovnfaste vakuumbeholdere af glas holder dine madvarer friske i længere tid. De er ideelle til måltidsforberedelser.

2. Mepal: Cirqula skålesæt

Skålesættet består af tre forskellige størrelser med tætsluttende låg. Brug dem både til servering og opbevaring.

3. Sistema: Opbevaringssæt i 4 dele

Stabelbare, vandtætte bøtter i slidtstærkt materiale: Tritanplasten er krystalklart og tåler opvaskemaskine, fryser og mikroovn.

4. Zip Top: Opbevaringsposer i 3 størrelser

Disse genanvendelige opbevaringsposer kommer i sæt af tre i forskellige størrelser. Alle har en smart genluk-funktion, der lukker tæt, så din mad holder sig bedst muligt. Den gør også, at du kan have tørvarer såvel som flydende madvarer i posen.

5. Sistema: Opbevaringssæt i 5 dele

Bøtterne i forskellige størrelser er lavet af slidstærk og klar tritanplast med gennemsigtige låg, så du nemt kan se indholdet oppefra. Det er særligt smart, hvis du bruger bøtterne til opbevaring i skuffer. De tåler både fryser, opvaskemaskine og mikroovn.

6. TheSaladbar: Ruminddelt boks med iltjustering

Du kender salatbaren fra buffet: Denne mini-udgave gør det overskueligt at opbevare, anrette og servere frugt og grønt. Låget med iltjustering gør, at maden holder længere, og fordelingen af fire seperate og udtagelige bokse holder kondens og fugt væk fra maden.

7. IDesign: Ruminddelt drejefad

Drejefaddet er en god mulighed for at få styr på tuber og flasker. Det kan være dressing, remoulade og soja. Fadet kan spinnes rundt, så du nemt kan få fat i det, der står bagerst.

8. The Home Edit by IDesign: Æggebakke til 15 æg

Opbevar dine æg i en transparent æggebakke, så du altid har overblik over dit forråd, og du kan mindske mængden af madspild!

9. SmartStore: Opbevaringssæt i 4 dele

Kasserne er stabelbare og fødevaregodkendt. De transparente låg har en dobbeltfunktion, du kan nemlig også bruge lågene alene som bakker.

10. IDesign: Dåseopbevaring med aftageligt låg

Hold styr på dine sodavands- og øldåser med kassen her. Du sparer en masse plads, og du kan stable flere kasser ovenpå hinanden eller stile noget andet ovenpå.