Borddækning
DIY

Borddækning til fester og gæster

af Laura Wallin Høj / Foto: PR, Katrine Rohrberg og Martin Tanggaard 12.03.2018
Har du lyst til at gøre lidt ekstra ud af din borddækning, næste gang du skal have gæster? Vi har samlet 6 forskellige borddækninger, som du kan lade dig inspirere af.

Er det altid den samme dug, der bliver lagt på middagsbordet, når du får gæster på besøg? Hvis du føler dig inspirationsforladt, når det kommer til borddækning, så er der hjælp at hente.

Inspiration til borddækning

Vi har samlet 6 forskellige borddækninger, som du kan blive inspireret af, hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af bordet, næste gang du skal have gæster.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Marrokansk borddækning

I den marrokanske borddækning er stole erstattet af puder på gulvet, og der er dækket op med spændende keramik i forskellige farver og mønstre, hvortil servietterne matcher.

Den helt rette marrokanske stemning skabes, hvis du sætter al maden på bordet på samme tid. Du kan også lade madvarer indgå som en del af pynten i din borddækning. Her er der eksempelvis pyntet med hele hvidløg.

SE OGSÅ: Få mere inspiration til borddækning her!

Borddækning

Nordisk borddækning

I den nordiske borddækning er det er en god idé at lade de samme farver gå igen, som det er gjort her, hvor den varme jordfarve går igen på både keramik, bestik og serviet.

Den lyseblå bordplade skaber en flot kontrast til de varme jordfarver, men hvis du ikke har en bordplade i en flot farve, kan du vælge at lægge en farvet dug på bordet for at skabe samme look.

Borddækning

Tropisk borddækning

Hvis du vil skabe tropisk stemning på bordet, fungerer det godt at bruge en dug med naturprint.

Dæk op med tallerkener i grønne nuancer og gå all in med blomster og grene på bordet. Du kan også stille en lang bakke på midten af bordet, hvor blomster kan stå på.

Borddækning

Minimalistisk borddækning

I den minimalistiske borddækning er der lagt en neutral hørdug på bordet, mens der er dækket med enkelt service.

Selvom servicen er enkel, ser det godt ud, hvis du sammensætter forskellige tallerkener i samme farve.

For at bryde det helt hvide look kan du sætte en buket farvede blomster på bordet.

Borddækning

Klassisk borddækning

I den klassiske borddækning er der dækket med service fra Royal Copenhagen, hvor guldbestikket matcher guldkanten på tallerknerne.

Du kan vælge at sætte en stor buket blomster midt på bordet, hvis du vil gennemføre blomstertemaet fra tallerknerne.

Hvis du ikke har disse tallerkener fra Royal Copenhagen, kan du bruge nogle lignende tallerkener med motiv eller klassiske, hvide tallerkener.

Borddækning

Feminin borddækning

Skab et feminint look på bordet med en lyserød hørdug og ved at dække med enkelt service.

Det ser fint ud, hvis du lægger lidt grene fra haven rundt omkring på bordet, og hvis du arrangerer et stilleben med stearinlys og salt i en skål.

Borddækning