5 tips til at få hyacinter til at holde længere

Udover at skifte vandet dagligt og sikre dig, at de ikke står i direkte sollys, er der et par andre smarte metoder og huskeregler, du kan gøre brug af for at få hyacinterne til at holde længere. Hyacinten er en løgplante, så du skal sørge for at passe den herefter. Her kan du blive klogere på, hvordan du forhindrer, at dine hyacinter hænger. 

1. Undgå frugtskålen

Frugtskålen og buketten ved siden af hinanden er et smukt stilleben. Men en del frugter udskiller stoffet ethylen, når de modnes. Ethylen får blomsterne til at udvikle sig alt for hurtigt, og det resulterer i, at de ikke holder så langt tid, som de ellers ville være i stand til. Så undgå at have en frugtskål stående i nærheden af din buket. 

2. Stil ikke hyacinterne i for dybt eller varmt vand

Hyacinter må ikke sættes i for dybt vand. Sørg for, at der ikke er mere end ca. 5 cm vand i vasen. Hyacinter skal desuden - ligesom tulipaner - stå i koldt vand, gerne ca. 15°.

3. Læg ikke blomsternæring i vandet 

Mange blomsterhandlere giver blomsternæring med til de fleste slags buketter, men faktisk har hyacinter og andre løgblomster slet ikke godt af blomsternæring. Det får dem nemlig til at vokse alt for stærkt, hvilket resulterer i, at de ikke holder særligt længe. 

4. Hyacinter skal have et lige snit

I modsætning til fx roser så skal hyacinter have et lige snit. Undgå også at klippe dem for langt op – helst ikke mere end et par cm. Den lidt fyldige, runde bund på stænglen er nemlig en del af hyacintens løg, og det bør ikke skæres af. Så lever blomsten længere, og den dufter mere intenst. 

5. Lad hyacinterne sove i det køligste rum  

Hyacinten sover bedst i kølige omgivelser. Derfor kan du med fordel lade dem overnatte i husets koldeste rum. Hvis du ikke orker at skulle flytte rundt på vasen, kan de sagtens stå have en fast plads døgnet rundt. Fx i entréen eller i soveværelset, hvor der ofte er køligere end i stuen.