Buketter & kranse

6 tips til afskårne blomster

Tekst og 23.05.2019
foto: Redaktionen.
Bliv klogere på, hvordan du får mest ud af dine afskårne blomster og hjemmelavede buketter. Hvordan undgår du f.eks., at din buket ser trist ud efter kun få dage? Vi giver dig de bedste tips!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En buket med farvestrålende blomster kan skabe liv og glæde i ethvert hjem. Men der er næsten ikke noget, der ser mere trist ud end en buket, der bare står og hænger. Sommetider går der kun få dage, før blomsterne bukket under, og det er da synd. Derfor har vi samlet de bedste tips og tricks til, hvordan du kan få dine afskårne blomster til at bevare gnisten så længe som muligt!

De bedste tips til afskårne blomster:

  1. Skær 1 cm af stiklen med en skarp kniv eller grensaks. Undgå at trykke stilken flad.
  2. Arranger dine blomster i en rengjort vase med rent vand. Tilsæt et par dråber klor til vandet, det holder bakterierne væk.
  3. Sørg for, at der ikke kommer blade i vandet. Pil de nederste blade af stilkene.
  4. Skift vandet ca. hver anden til tredje dag. Sørg for at rengøre din vase. Når du skifter vandet kan du med fordel skære 1 cm af stilken og tilføje lidt klor til vandet, så holder dine blomster længere.
  5. Placér dine blomster et godt stykke fra varmekilder eller frugtskåle.
  6. Plukker du blomster i haven eller naturen, skal du gøre det om morgenen eller om aftenen, når blomsterne “sover” Gør du det i løbet af dagen, kan blomsterne gå i chok, og derfor holder de ikke så længe.