Buketter & kranse

Lav en krans med blå blomster

af Living4media/Ina Agency 27.08.2014
Foto: Susanne Casper-Zielonka/Ina Agency
Ensian er en sød lille blå blomst, der egner sig godt i kranse, hvor den rigtigt kan komme til sin ret. Vi viser dig her, hvordan du laver en fin bordkrans med ensian, blade og sølvtråd.

Efteråret nærmer sig, og det er oplagt at byde det velkommen med en smuk krans med den fine ensian. Brug også ensian i havens bede, hvor den egner sig glimrende som for eksempel bunddække i surbundsbedet, da den foretrækker en jord med lav pH-værdi og desuden ikke tåler udtørring.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tryl med blå blomster

Det skal du bruge:

• Forskellige grønne blade (fx salvie, hosta, vedbend m.v.)
• Blomstrende ensian
• Sølvtråd (Calocephalus brownii)
• 1 Oasisring
• 1 skål
• 1 underskål/form, som passer til oasisen
• Evt. 1 synål

Læs også: Det siger din blomsterbuket om dig

Sådan gør du:

Trin 1: Forbered blade og blomster ved at lade dem suge vand i nogle timer, inden du går i gang. Læg oasisringen i en skål med vand, og lad den suge så meget, at den bliver blød. Læg oasisringen forsigtigt i formen. Skær alle blad- og blomsterstilke skråt. Hvis stilkene er meget bløde, kan du stikke huller i oasisen med en synål. Begynd med at fylde ringens inderside. Tag et blad, og tryk det forsigtigt ind i ringens inderside, så bladet ligger løst over ringen. Tryk derefter til højre for bladet forsigtigt nogle ensian ind i kransen.

Trin 2: Når du har stukket en passende mængde ensian ind i kransen, stikker du lidt sølvtråd i kransen, så den dækker eventuelle bare pletter.

Trin 3: Placer nu endnu et blad og nogle ensian til højre med ca. 8-10 cm's mellemrum. Fortsæt, så kransen bliver jævnt dækket.

Trin 4: Hvis kransen har fået nogle bare pletter, afslutter du med at fylde ud med sølvtråd og grønne blade, så kransen får et frodigt udseende. Stil kransen på et bord, så den kan skabe glæde i stuen.

Læs også: 5 tips til en nem have