Buketter & kranse

Moderne og traditionel krans i én

Af Nadja Wehlitz. Foto: Pernille Enoch 7.10.2022
Formen er traditionel, men i stedet for gran er dekorationen her bundet af forskellige tørrede blomster, frøstande og græsser i dæmpede, gyldne farver.

Det skal du bruge til den adventskransen

Start med at samle de blomster, du vil bruge til din krans. Du kan efterhånden købe tørrede blomster mange steder, men vil du selv tørre dem, er det en god idé at gå i gang med forberedelserne allerede nu. I kransen her er brugt både friske og tørrede hortensia, tørrede frøstande, forskellige typer græsser og enkelte kunstige voksgrene.

Sådan laver du adventskransen

  1. Klip stilkene korte, og bind de forskellige blomster på en halmkrans i mindre buketter. Bind tæt, så halmkransen ikke kan ses igennem.
  2. Fyld kransen ud, og hæft ståltråden på undersiden af kransen. Du kan fylde evt. små huller ud med ekstra kviste eller strittende græsser efterfølgende.
  3. Sæt lysholdere i kransen, eller brug elefanttråd, som du sætter direkte i enderne på lysene. Klip elefanttråden i mindre stykker, og varm enden op over et stearinlys, inden du stikker den varme elefanttråd op i enden af stearinlyset.
  4. Hold på tråden, indtil den sidder fast, og stearinen ikke smelter. Stik til sidst lysene i kransen

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.