Buket med tulipaner
Inspiration og ideer med blomster

Sådan pryder du hjemmet med tulipaner – 10 smukke ideer

Af Bente Halkjær. 16.03.2022
Foto: Tia Borgsmidt.
Forårets farverige tulipaner spreder den skønneste stemning og glæde, men de kan pynte på mange andre måder en blot som buket. Få inspiration og ideer til, hvordan du kan pynte med tulipaner lige her.

Bare en enkelt gang om året er det tilladt at flotte sig med et kæmpe bundt tulipaner fra blomsterhandleren, så du kan få tidligt forår i stuen. Der er nemt at skaffe sig en stor stak tulipaner til blomstervasen, og de farverige forårsblomster pynter smukt i sig selv.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Selvom tulipanerne pynter i en vase, er der også et væld af andre måder, du kan pryde hjemmet med de smukke løgblomster. Har du andre vårblomster eller grene fra haven, kan du lave fine buketter, kranse og dekorationer i klare pasteller.

Uanset om du har en stor stak tulipaner og andre blomster eller blot en lille håndfuld fra supermarkedet, er der mange måder, du kan bruge forårets flotte tulipaner. Find inspiration til, hvordan du kan pynte hjemmet med tulipaner med vores bedste ideer herunder.

10 flotte ideer med tulipaner

Tulipaner i små vaser

Små, gamle vaser og flasker er perfekte til en enkelt blomst, og det ser flot ud, når du sætter flere sammen på et fad. Supplér evt. tulipanerne med andre blomster eller lidt grønt fra havens buske og træer. Det er en billig måde at få et større blomsterarrangement på.

Buket med lilla tulipaner og forårsblomster

Det er en fornøjelse at dække et flot forårsbord, og vælger du blomster i en farve, der er i harmoni med glas, tallerkener, dug og servietter, får du et særlig smukt resultat. Her er vasen fyldt med tulipaner og franske anemoner i lilla toner.

Lysdekoration med blomster

Dagene bliver længere og længere, men det er alligevel hyggeligt med levende lys indenfor, når mørket falder på. Her er lysdekorationerne lavet i små skåle med lysestage i midten. Har du ikke sådanne lysestager, kan du fastgøre lysene i gamle muffinforme af metal og herefter fylde op med blandede forårsblomster, f.eks. tulipaner, ranunkler, franske anemoner, hyacinter, balkananemoner, skillaer og snepryd.

Buket med tulipaner

Lilla og lyserøde blomster er smukke sammen, og når du blander dem med den almindelige snebolles limegrønne blomster, bliver udtrykket friskt og forårsagtigt. Udover almindelig snebolle består buketten af tulipaner, ranunkler og franske anemoner.

Tip til din buket

Sørg for at fjerne de nederste blade fra stænglerne, så der ikke kommer blade i vasevandet – derved minimerer du risikoen for ildelugtende vasevand. Stil buketten køligt om natten, for så holder den længere. Skift vandet ofte og gerne hver dag, og husk at bruge koldt vand hver gang.

Nem dekoration med tulipan

Prøv at tænke i utraditionelle beholdere, når du skal sætte tulipanerne i vand. For selv om blomsterne virkelig kommer til deres ret i en vase, giver det en overraskende fin effekt, når du lægger nogle af blomsterne i en skål med vand og sætter låget let hen over dem. Så har dine gæster også noget at tale om ved bordet.

Tulipaner i potte

Lige nu kan du købe hyacinter og hornvioler i potter, og det ser fint ud, når du sætter en buket livlige og farvestrålende tulipaner ved siden af. For at skabe samling og harmoni i opstillingen, kan du sætte tulipanerne i et glas, som du placerer i en urtepotte.

Blomsterkrans med tulipaner

Det er hyggeligt at binde kranse og pynte op i stuen med en krans fyldt med blomster i friske forårsfarver. Vælger du at hænge kransen op, er holdbarheden begrænset, men lægger du den derimod i et fad med en smule vand, holder den sig flot i flere dage.

Sådan binder du kransen

Det skal du bruge:

Elefanttråd eller kraftig ståltråd - Blomstertape - Blomstertråd - Tulipaner - Ranunkler - Franske anemoner - Almindelig snebolle ’Roseum’ - Skilla - Snepryd - Balkananemone - Hyacinter

Sådan gør du:

Form en krans i den ønskede størrelse af elefanttråd – vores er Ø 22 cm. Sno blomstertape omkring kransen, for så sidder blomsterne bedre fast. Vikl blomstertråden om kransen, så den er fastgjort. Bind et lille bundt bestående af 3-4 blomster til kransen. Bind herefter 1-2 blomster til kransen ad gangen.

Lav en pæn og usynlig samling ved at skjule de sidste stængler på kransen under de blomster, du startede med at binde til kransen. Hæft blomstertråden ved at sno den nogle gange om kransen, inden du klipper den af.

Flower frog med tulipaner

Vil du spare penge, kan få blomster også udgøre en fin dekoration. På loppemarkeder og i genbrugsbutikker kan du finde de såkaldte flower frogs, der er fremstillet af glas, hvor der er huller til blomsterstilkene. Flower frogs er beregnet til at sætte i en skål eller vase, men da nogle af dem er lukkede i bunden, kan du bruge dem som dekorative og anderledes vaser – gerne sammen med helt almindelige glasvaser. Så ser de få blomster ud af lidt mere.

Tulipanbuket med log

Du kan finde afskårne tulipaner i et væld af skønne farver, men du kan også købe tulipaner med løg. Saml dem i et bundt, og bind en rustik snor omkring stænglerne, så du kan arrangere dem på et fad med en smule vand. Så kan du nyde tulipanerne fra blomst til rod. Når de er visne, kan du gemme løgene og lægge dem i haven til efteråret. Det er ikke sikkert, at de bliver til noget, men det er et forsøg værd.

Tulipaner i glas

Det ser finurligt ud, hvis du arrangerer dine tulipaner i et sylteglas, så blomsterne er helt nede i glasset. Undlad at sætte låg på glasset, da der derved let dannes kondens.