Broderi af blomster
DIY & kreative ideer

DIY: Broderede blomster i tyl

Tekst og foto: Thea Rytter. 27.04.2022
De luftige blomster ser næsten ud til at svæve i rammerne, for de er broderet på hvid, næsten gennemsigtig tyl. Se, hvordan du broderer dem her.

Du kender tyl fra farverige strutskørter, men har du nogensinde prøvet at brodere i det? Resultatet er de fineste, dekorative broderier, der kan hænges op som små kunstværker derhjemme.

Når der broderes på tyndt stof som tyl, ligner det næsten, at de broderede værker svæver. Det giver et let og elegant udtryk, der sætter ekstra meget fokus på de broderede motiver.

Vi brugte kædesting, fladsting og franske knuder, så det er både sjove og lidt udfordrende projekter. Det skal dog ikke afholde dig fra at kaste dig ud i projektet, hvis du er ny i broderi. Alle teknikkerne kan nemt findes på Youtube. Og ellers følger du blot den nemme DIY-guide herunder!

Det skal du bruge til tyl-broderi:

  • Tyl – her hvid tyl, men du kan også bruge farvet tyl for et andet udtryk

  • Broderigarn i de ønskede farver til blomsterne

  • Broderinål

  • Broderiring – her er ringen efterfølgende anvendt som ramme

Skift tyllen ud

Du kan sagtens overføre motiverne til almindeligt hvidt stof og sætte broderiet i en rigtig ramme. Tegn motivet op med en vandopløselig forsvindingspen.

broderidiagram til blomster

Sådan broderer du blomster i tyl:

  1. Spænd tylstoffet ud i broderirammen, så det ligger stramt.

  2. Brodér blomsterne efter tegningerne. Stænglerne er broderet med kædesting. Bladene er broderet med fladsting, der lægges tæt på hinanden. Blomsterkronen på baldrianen er lavet af franske knuder. Midten af mælkebøtten er lavet af franske knuder, mens kronen er lavet af lange fladsting med krydser for enden.

  3. Når du er færdig med at brodere blomsterne, kan du enten fjerne broderiet fra ringen, eller du kan bruge ringen som ramme.

  4. Hvis du bruger ringen som ramme, så klip stoffet til hele vejen rundt. Lim derefter med en limpistol hele vejen rundt, for at sikre at stoffet ikke skrider.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.