Broderi med tyl
DIY

DIY: Nemt og smukt broderi i tyl

af Thea Rytter. 17.03.2022
Med elegant tyl og fin tråd, kan du nemt og hurtigt fremtrylle de fineste hjemmelavede broderier. Og frygt ej, du behøver ikke være ekspert med nål og tråd. Følg den nemme DIY-guide til tylbroderi her.

Håndarbejde i alle dets udformninger er blomstret frem igen, og du behøver ikke have erfaring med nål, pinde, garn eller tråd for at lave fine hjemmelavede sager. Her får du en nem guide til at lave flot broderi i tyl.

Broderi er en gammel kunst, som er kommet på mode igen både på tøj og i indretning de seneste år. Der er noget meditativt og meningsfuldt ved at sætte sig med håndarbejdet og se, hvordan nål og tråd former smukke værker. Det kræver ikke meget at komme i gang med at brodere, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan brodere. Du kan f.eks. forevige smukke sommerblomster, der pryder marker og skrænter, med tyl og tråd med guiden herunder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det færdige broderi kan du sætte i en fin ramme, og så har du det fineste hjemmelavede kunstværk til boligen.

Guide til broderi i tyl - smukt tylbroderi med blomster

Det er nemt at brodere i tyl, fordi stoffet er tyndt og nemt at arbejde med. Teknikken i tylbroderi er den samme som klassiske broderiteknikker. Til denne blomst er brugt tre teknikker: kædesting, fladsting og franske knuder. Har du ikke erfaring med at brodere eller kender du ikke lige disse teknikker, kan du finde alle teknikkerne på Youtube.

Det skal du bruge til tylbroderi:

  • Tyl – her anvendt hvid tyl, men du kan også bruge farvet tyl for et andet udtryk

  • Broderigarn

  • Broderinål uden spids

  • Broderiring – her er ringen efterfølgende anvendt som ramme også

  • Evt. ramme til det færdige broderi

Broderidiagram:

Broderidiagram til tylbroderi med blomster

Sådan laver du tylbroderi:

Spænd din tyl ud i broderirammen, så den ligger stramt.

Brodér blomsterne efter broderidiagrammet ovenfor. Stænglerne er lavet af kædesting. Blade er lavet af fladsting, der lægges tæt på hinanden. Blomsterkronen er lavet af franske knuder.

Når du er færdig med at brodere, kan du fjerne broderiet fra ringen, eller du kan bruge ringen som ramme. Hvis du bruger ringen som ramme, så klip tyllen til hele vejen rundt.

Lim med en limpistol hele vejen rundt for at sikre, at stoffet ikke skrider ud.