DIY-projekter

DIY: Lav søde vaser af elpærer

af Eva-Marie Wilken 23.01.2023
Foto: Martin Sølyst og Erik Bjørn og Ko
Forvandl gamle elpærer til søde små vaser, efterhånden som du skifter dem ud. Se her, hvordan du laver de søde vaser!

Det er sjovt at tænke kreativt og genbruge ting i hjemmet på nye måder. Og heldigvis behøver det hverken at være dyrt eller tidskrævende at sætte sit helt eget, personlige præg på hjemmet med søde og finurlige ting.

Find din indre gør-det-selv-kvinde frem og lave dine egne ting til hjemmet - for eksempel kan du forvandle gamle elpærer til søde, små vaser. Placer gerne flere pærer på en gren eller i et lille træ, og lad forårsblomsterne komme i spil, så hver enkelt pære får karakter af en lille vase.

Det skal du bruge

• Brugte elpærer af den gammeldags slags
• Syl og lille hammer
• Lille tang eller saks, der kan klippe i metal
• Lille tang til at fjerne glasstumper
• Hobbylim
• Læder- eller anden snor

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Trin 1

Bank først forsigtigt et lille hul i aluminiummet foroven på fatningen med din syl og en lille hammer. Pas på ikke at lave hul helt nede ved glasset. Vær opmærksom på at tage forsigtigt på pæren, der nemt går i stykker. Læg den evt. på et håndklæde.

Trin 2

Når du har lavet et hul, kan du forsigtigt med din tang klippe hullet større og herefter fjerne hele aluminiumskransen. Der er stadig ca. 2 cm aluminium nede på selve kanten af glasset.

Trin 3

Når kransen er fjernet, kan du forsigtigt med en lille tang fjerne rester af glasstumper. De smuldrer nemt af. Hvis pæren er mat, vil du kunne fjerne det matte lag med vand, så pæren bliver fin og gennemsigtig.

Trin 4

Læg et lag lim om kransen på pæren. Lad det ilte 5-10 minutter, det letter på limning af snoren efterfølgende. Placer så båndet eller snoren omkring, og bind en stram knude.

Vaser af elpærer