DIY-projekter

DIY: Rå lysestage af gevir

Nanna Louise Post Larsen 4.01.2016
Et smukt gevir og en boremaskine er alt, du skal bruge for at kreere en smuk lysestage, der skaber ægte nordisk stemning i din bolig. Få vores guide her!

Et gevir med lys i, der slynger sig hen ad bordet, giver et flot nordisk look i stuen. Borer du huller til fire lys, kan du bruge geviret som adventsdekoration til næste år.

Smuk og rå lysestage af gevir

Det skal du bruge:

  • 1 stort eller 2 mindre rensdyrgevirer, der er brede på midten
  • Boremaskine med almindeligt træbor og spadebor (str. 19)

Sådan laver du en rå lysestage af gevir:

  1. Vurder først, hvor i dit hjem geviret er flottest. Det skal være et bord eller en konsol, hvor geviret hviler naturligt på bordfladen. Forbor herefter forsigtigt i geviret. Udvælg det sted på geviret, hvor det er tykkest og mest plant. Hvis du skal have 2 lys i, bør du bore hullerne et stykke fra hinanden, så de ikke gør geviret for skrøbeligt og ujævnt.
  2. Sæt nu spadeboret i maskinen, og bor forsigtigt et hul, der passer til et stearinlys.
  3. Pas på, at du ikke borer hele vejen igennem geviret − der skal være lidt gevir tilbage, som lyset kan hvile på. Sæt lys i geviret, og stil det på et bord eller en konsol.

Tip! Gevirer kan du enten samle i skovene om foråret, når hjortene har smidt dem, eller du kan lede efter dem på loppemarkeder eller i genbrugsforretninger. De koster som regel ikke alverden. Du kan også købe gevirer på nettet, tjek bl.a. froufrou.dk og denblaafasan.dk.

Se den nemme trin for trin-guide i galleriet nedenfor: