DIY-projekter

DIY: Rå lysestage af gevir

Nanna Louise Post Larsen 4.01.2016
Et smukt gevir og en boremaskine er alt, du skal bruge for at kreere en smuk lysestage, der skaber ægte nordisk stemning i din bolig. Få vores guide her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Et gevir med lys i, der slynger sig hen ad bordet, giver et flot nordisk look i stuen. Borer du huller til fire lys, kan du bruge geviret som adventsdekoration til næste år.

Smuk og rå lysestage af gevir

Det skal du bruge:

  • 1 stort eller 2 mindre rensdyrgevirer, der er brede på midten
  • Boremaskine med almindeligt træbor og spadebor (str. 19)

Sådan laver du en rå lysestage af gevir:

  1. Vurder først, hvor i dit hjem geviret er flottest. Det skal være et bord eller en konsol, hvor geviret hviler naturligt på bordfladen. Forbor herefter forsigtigt i geviret. Udvælg det sted på geviret, hvor det er tykkest og mest plant. Hvis du skal have 2 lys i, bør du bore hullerne et stykke fra hinanden, så de ikke gør geviret for skrøbeligt og ujævnt.
  2. Sæt nu spadeboret i maskinen, og bor forsigtigt et hul, der passer til et stearinlys.
  3. Pas på, at du ikke borer hele vejen igennem geviret − der skal være lidt gevir tilbage, som lyset kan hvile på. Sæt lys i geviret, og stil det på et bord eller en konsol.

Tip! Gevirer kan du enten samle i skovene om foråret, når hjortene har smidt dem, eller du kan lede efter dem på loppemarkeder eller i genbrugsforretninger. De koster som regel ikke alverden. Du kan også købe gevirer på nettet, tjek bl.a. froufrou.dk og denblaafasan.dk.

Se den nemme trin for trin-guide i galleriet nedenfor: