Rullebord til krukker
DIY-projekter

DIY: Rullebord til krukker

af Winnie Methmann. 8.05.2024
Med et rullebord under krukkerne kan du nemt flytte rundt på de ellers tunge planter. Det er en praktisk løsning, som tilmed er nem at lave selv. Se, hvordan du gør i artiklen her!

Af og til er det nødvendigt at flytte rundt på krukkerne i haven, hvis de f.eks. har brug for mere sol elIer skygge. Vi har bygget et praktisk, lavt træbord på hjul, som er både nemt at lave og dekorativt at se på, og som kan bruges til at skubbe flere krukker rundt ad gangen med.

Vores rullebord af træ falder naturligt ind i havens omgivelser. Men du kan også vælge at male det i en farve, der matcher dine havemøbler, eller give det imprægnering, så det bedre kan klare vind og vejr. Byg dit eget rullebord med DIY-guiden herunder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

DET SKAL DU BRUGE:

  • Genbrugsbrædder
  • Alm. brædder til bagsiden
  • Skruemaskine
  • Skruer
  • Sav
  • 4 møbelhjul

TIP: Tænk gerne i alternative muligheder, når du er på jagt efter byggematerialer, og giv nyt liv til slidte, gamle ting, som du måske allerede har stående. F.eks. kan du save benene af et lille træbord og skrue hjul på det i stedet. Så slipper du for selv at bygge et nyt rullebord.

SÅDAN GØR DU:

  1. Sav dine genbrugsbrædder til, så de får den længde, du ønsker, at bordet skal være. Vores rullebord er 100 cm langt og 60 cm bredt.
  2. Sav to almindelige brædder til, så de er ca. 10 cm kortere end bredden af rullebordet – vores brædder måler derfor 50 cm.
  3. Læg genbrugsbrædderne helt tæt sammen med bagsiden opad, og skru dernæst de to almindelige brædder på bagsiden – ca. 20 cm fra hver kant. Sørg for, at alle genbrugsbrædderne er hæftet med en skrue.
  4. Skru til sidst de fire møbelhjul på tværbrædderne et efter et. Sørg for, at de sidder lige over for hinanden, så bordet ruller jævnt. Så er dit rullebord færdigt og klar til krukkerne.