Strikkepose til strikketøj
DIY-projekter

DIY: Sy en pose til dit strikketøj

Tekst: Britt Endicott Styling: Therese Grønborg Steffensen Foto: Rikke Westesen 3.11.2023
Find blomstrede stofrester og en aflagt skjorte frem, så kan du selv sy en stofpose med lommer til strikketøjet.

Har du farverige og blomstrede stofrester liggende, kan du give dem nyt liv og på samme tid få et sted at opbevare dit strikketøj.

Med lidt håndarbejde og masser af fantasi kan du skabe dine egne unikke strikkeaccessories, der spreder glæde og farve i din håndarbejdsverden. Så fat symaskine og tråd, og lad kreativiteten blomstre!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan syer du garnposen

Strikkeposen består i store træk af to poser, hvor den ene er lagt ind i den anden. Yderposen er syet sammen af stofrester. Her kan du se, hvordan du syer garnposen - trin for trin.

 

Du skal bruge

  • 1 aflagt småternet skjorte
  • Blomstrede stofrester (Liberty) • Sytråd

Trin 1

Sy stofrester sammen ret mod ret, og klip, så du har 2 stk. i målene 36 x 46 cm. Klip 2 stk. stof til for i målene 36 x 42. Klip 1 stk. stof til lomme i målene 16 x 22 cm. Klip 1 stk. på 4 x 140 cm til strop.

Trin 2

Ombuk lommens kant 1+2 cm om til vrangen foroven, og sy. Zigzag kanterne på siderne. Placér lommen vrang mod ret på det ene stykke til foret, så den nederste kant flugter med forets nederste kant. Sy lommens sider fast med en stikning 2 mm fra kanten. Læg stykkerne til foret ret mod ret, og sy dem sammen i siderne og bunden med 1 cm’s sømrum. Klip de nederste hjørner skrå.

Trin 3

Gentag proceduren med stykkerne til posens yderside, men sy kun op til 7 cm fra den øverste kant i den ene side. Sy de sidste 4 cm sammen, så der opstår et hul på ca. 3 cm. Pres sømrummene til hver side, og sy dem evt. fast.

Trin 4

Læg yderposen ned i foret, så de ligger vrang mod vrang. Ombuk 1+3 cm om til vrangen øverst på posen. Sy ombukket fast. Vend posen, så foret er inderst.

Trin 5

Fold stykket til strop dobbelt på langs ret mod ret, og sy den lange side med 1 cm’s sømrum. Vend igennem hullet i den ene ende, og pres. Træk ved hjælp af en sikkerhedsnål stroppen igennem løbegangen. Bind evt. en knude i hver ende.