Kreativt planteophæng med grene

Et planteophæng giver plads til mange planter på lidt plads og kan bruges ude og inde. Her har vi brugt grene fra naturen til at lave et større ophæng, som giver et rustikt look på altanen eller terrassen. Så er løsningen både billig og bæredygtig!

Selvgjort er velgjort, og heldigvis er der mange gør det selv-projekter, der ikke kræver, at man er den fødte håndværker for at lykkes. Vores grenophæng til krukker er en af den slags projekter. Så længe du har valgt tykke grene, som ikke er så tørre, at de smuldrer, når du borer i dem, kan det næsten ikke gå galt.

Har du en bar altanvæg, kan du lave flere ophæng og binde dem sammen, for så kan du skabe en hel plantevæg med forskellige grønne vækster. Følg den nemme guide herunder.

Det skal du bruge:

  • Sav

  • Tykke, solide grene

  • Boremaskine

  • Grov snor

  • 2 søm

  • Potter med huller til ophæng eller med håndtag

  • Planter

Sådan gør du:

TRIN 1: Sav enderne af grenene, så du er sikker på, at enderne har en god tykkelse og virker stabile til ophæng. Bor huller i grenens ender. Hvis de flækker, skal du save mere af grenen og bore igen. Alternativt må du vælge en anden gren, som er mere stabil.

TRIN 2: Før snoren igennem hullerne på grenene, og bind en stærk knude.

TRIN 3: Før snoren videre til næste gren, hvis du ønsker at have flere rækker i samme ophæng. Hæng ophænget fast på muren med to søm. Før nu snor igennem hullerne på potterne, og bind dem fast med en stærk knude.

TRIN 4: Placér hængepotterne med den ønskede afstand imellem hinanden, og sørg for, at de er bundet stramt, så de ikke falder ned. Planteophænget er nu klar til dine sommerblomster og krydderurter, der vil modtage solens varme på væggen resten af sæsonen.

TIP: Tag eventuelt ophænget ned, når efteråret kommer, eller tag det med ind til et lyst vindue, så du kan forlænge glæden ved dit hjemmelavede ophæng.