urtestige til køkken
DIY-projekter

Lav en urtestige til køkkenvinduet

Tekst og 12.03.2020
foto: Gitte Høtbjerg Hansen.
Det er skønt med friske krydderurter i køkkenet, men de fylder meget i vindueskarmen. Dog kan du udnytte højden ved at lave en simpel, lille stige, som kan stå op ad vindueskarmen og holde på de grønne smagsgivere

Har du noget gammelt træ, kan du lave en dekorativ rustik stige med masser af patina. Det gør ikke noget, hvis du ikke har rundstokke – det er også flot med firkantede trin, som du blot sømmer på de to lange lister.

DIY: Urtestige

Det skal du bruge:

 • 3 potter til ophæng

 • Tommestok

 • Blyant

 • 2 trælister – vores måler L 100 cm

 • Træ-/spadebor

 • 3 stykker rundstok – vores måler Ø 0,12 x L 20 cm

 • Trælim

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan gør du

 1. Mål dine potter, og markér på trælisterne, hvor de skal hænge. Sørg for, at der er lidt luft imellem dem. Bor 6 huller i trælisten – hullerne skal have samme diameter som rundstokkene og være ca. 5 mm dybe. Det er vigtigt at være meget præcis, så hullerne på hver pind sidder i samme højde – ellers kan stigen ikke samles.

 2. Når alle huller er boret, skal stigen samles. For at stigen bliver stabil og holdbar, skal du komme lidt trælim i hvert hul – kun ganske lidt. Saml stigen, og lad limen tørre en dag, før du stiller den i køkkenet.

 3. Vælg nogle krydderurter, som du ofte bruger, og plant dem i urtepotterne. Vi har valgt ananassalvie, vintersar og citrontimian. Læg evt. nogle sten i bunden som dræn.

 4. Stil stigen, hvor du har planlagt, og placér forsigtig urtepotterne med krydderurter på trinene. Placér dem forskudt på stigen, det giver en god visuel dynamik, og har du lyst, kan du altid sætte flere potter på samme hylde.