Pynt op med kastanjer

IDÉ 1 - Bordkort
Skal du holde fødselsdag i løbet af efterårsferien kan du nemt lave bordkort med kastanjer, hvor du simpelthen placerer en kastanje sammen med smukt efterårsløv på en ske. Klip tynde strimler papir ud, og saml dem rundt om hver ske ved at klippe et aflangt hul i hver strimmel og stikke papiret igennem. Skriv navne på bordkortene.

Lav et fint hjerte af kastanjer - se hvordan du gør

IDÉ 2 - Høkrans med humle og kastanjer

Det skal du bruge:
Vindseltråd
En færdig,
købt ståltrådskrans, Ø ca. 35 cm

Limpistol
Kastanjer samt kastanjeskaller
Korte grene med blomstrende humle

Sådan gør du:
Vikl vindseltråden om kransen et vilkårligt sted. Tag en pæn tot hø, og læg den på kransen, og vikl den fast med vindseltråden et par gange. Høet må godt stritte lidt ud fra kransen. Læg så igen en tot hø lige ved siden af den foregående, og vikl den fast. Fortsæt på denne måde, til hele kransen er dækket. Kom en klat lim på høet med limpistol, og pres en kastanje ned i limen. Lim herefter en kastanje med en halv skal ved siden af den første. Fortsæt med dine kastanjer hele vejen rundt. Afslut ved at lime de små grene med humle på kransen, så de stritter ud fra kransen.

IDÉ 3 - Design din egen halskæde

Det skal du bruge:
Boremaskine med et lille bor
Kastanjer
Træperler i forskellige størrelser og farver (fås i hobbybutikker)
Farvet lædersnor
Silkepapir i pink og orange

Sådan gør du:
Bor hul igennem dine kastanjer, og træk perler og kastanjer på snor. Afslut med en knude i hver side. Lav blomsten ved at klippe 6 strimler silkepapir. 3 af dem skal måle ca. 5 x 15 cm, de andre 3 ca. 10 x 15 cm. Fold strimlerne dobbelt på langs, og rul dem løst ind over hinanden - de små inderst og de store yderst. Bred den ene ende af hver rulle ud, og bøj enderne bagover. Saml og sno den anden ende så tæt som muligt. Fastgør blomsten med en knude på halskæden, og bind tynde strimler af silkepapir fast bagpå.

IDÉ 4 - Indram dine kastanjer
Find en ramme i en passende størrelse. Klip et stykke tapet eller gavepapir til, så det passer til bagbeklædningen af rammen. Lim papiret fast på bagbeklædningen med hobbylim. Lim herefter kastanjer, skaller og humle fast med limpistol på papiret, så de danner søde små mønstre i forskellige i former og farver.

Bind en efterårsbuket med kastanjer