Hjemmelavet juletræ af grene og pynt
Højtider & mærkedage

DIY: Juletræ af grene med kugler og lyskæde

af Pernille Albers. 1.12.2021
Foto: Nick Degn.
Det er lidt tidligt at sætte et grantræ ind i stuen, men er du i julestemning, er der andre muligheder. Se, hvordan du kan lave et vægjuletræ af grene og lyskæder her.

Kommer grantræet for tidligt ind i varmen, vil det ikke holde sig flot og grønt helt til jul. Det er dog stadig så hyggeligt at pynte op med lys og julekugler, så her får du et smart alternativ til grantræet - et dekorativt juletræ af træ og lyskæder, der er lige til at pynte.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

DIY: Lav et juletræ af grene

Du kan sagtens udelade pynten, hvis du synes, at det er for tidligt med julestadsen. Du kan også sagtens lade træet stå uden for julesæsonen enten med lys, dekoreret med andre flotte sager eller blot som det er.

Et juletræ lavet af grene er altså også et bæredygtigt alternativ til det klassiske juletræ, fordi du kan bruge det år efter år!

 

Det skal du bruge

 • Sav
 • Tykke, lange grene fra skoven
 • Ståltråd
 • Lang lyskæde
 • Julekugler eller anden pynt
 • Evt. juletræsfod
Hjemmelavet juletræ af grene trin for trin

Sådan laver du juletræet

 1. Sav grenene til, så du har nogle passende længder til både stamme og grene.
 2. Læg 7 grene i forskellige størrelser på tværs af stammen – placér den største nederst. Vikl alle grenene fast ved hjælp af ståltråd – prøv at lave nogle pæne krydsbeviklinger. Lav stjernen af 3 mindre grene, som du binder sammen på midten. Vikl stjernen fast på stammen med ståltråd.
 3. Vikl lyskæden på grenene, så den sidder stramt. Start fra toppen, så stikket sidder nederst og kan skjules af de mange pakker.
 4. Pynt juletræet med din yndlingspynt – enten før eller efter du rejser træet op. Stil det op ad en væg eller i en juletræsfod. Sæt stikket i kontakten, og nyd synet.

TIP: Er det for besværligt med en stikkontakt, så køb en lyskæde på batteri.

 

3 tips til et bæredygtigt (jule)træ

 1. Et juletræ af grene kan være en ganske bæredygtig løsning, hvis du genbruger det år efter år. Især hvis du helt erstatter det klassiske grønne grantræ med vægtræet af grene. Du kan også vælge at stikke træet ned i en klump ler i en potte, så det står fast og nemt kan rykkes rundt.
 2. Vores juletræ er lidt stort, men kan naturligvis laves i en mindre version, hvis du ønsker det. Er det trængt med pladsen, kan du også hænge træet på væggen.
 3. Træet kan bruges til meget andet end at hænge pynt på. Stiller du det ind i soveværelset efter jul, kan du fx hænge tørklæder eller slips på det og på den måde bruge træet til opbevaring.