Lav juledekorationer i glas

Det er nemt at lave fine juledekorationer, hvis du gør det i glas. Ofte skal der ikke mere til end et par julekugler eller noget mos, en lyskilde og glasset du har udset dig til at bruge som dekorationens beholder. 

Det er fantasien der sætter grænser. Du kan gøre syltetøjsglas til søde små dekorationer med julekugler som herunder, eller du kan fylde dine lanterner så de bliver smukke og fyldt med julestemning og lys, som du kan se, i inspirationen længere nede. 

De fineste juledekorationer i glas

En let, og meget fin dekoration er julekugler på glas. Du kan udstille dine fineste julekugler i små glas:

Du skal bruge:

  • Sytråd
  • Julekugle
  • Syltetøjsglas
  • Gaffatape

Sådan sætter du julekugler i glas:

Sæt sytråd i kuglens "øje" og sænk den forsigtigt ned i et syltetøjsglas. Sæt sytråden fast i bunden af låget med stærk tape og skru det forsigtigt på glasset. Eller bind nylonsnor om glassets kant. Bind så en nylonsnor på tværs, og sæt kuglens snor fast i denne.

Inspiration: Nemme juledekorationer på glas

Her får du fire fine idéer til simple juledekorationer i glas. 

Dekoration af kogler og lyskæde

En af de letteste dekorationer i glas, og måske også en af de fineste, er en lille lyskæde i en fin glasvase. Dekorationen her har fået fylde og naturlige varme farver fra grankoglerne, men du kan bruge nærmest hvad det skulle være. Det kan være mos eller grene, hvis det skal være naturligt, eller julepynt af forskellig art, der får lov at rode lidt glasset, sammen med lysets lune spil.

Det behøver ikke være det simple bloklys, der pynter i dine lanterner. Også her er de små lyskæder rigtig gode som lyskilde i juledekorationen. Den her lanterne er fyldt op med fin natur i form af en dyne af mos, og en stor kogle som midtpunkt. 

Julelys og pynt bag glas

Her er det et klassisk hvidt stearinlys, der spreder hyggen. Et par julekugler i fine farver har fået lov at ligge lidt løst, og når det hele er indrammet af den meget fine lanterne, så bliver det en samlet, simpel og nydelig juledekoration bag glas. 

Hvis du er en af dem, der er hurtigt færdig med julegaverne, kan de få lov at være en del af julepynten. Det kan også være en adventskalender, der får lov at stå og pirre lidt som et blikfang bag glas i stuen. Så er den fine indpakning heller ikke bare til juleaften, men kan nydes hele december. 

Tip: Simple juledekorationer på fad

Har du et lille fad stående i stuen til hverdag, så pynt det op med et par smukke julekugler og lidt papirklip i den hyggelige tid før jul.