DIY: Pynt op med gyldne kogler, grene og blade
Højtider & mærkedage

DIY: Glimtende julepynt af kogler, grene og blade

Tekst og 13.11.2021
foto: Inge Skovdal.
Er du mere til naturlig julepynt end den prangende og farverige slags? Så læs med her, hvor vi giver inspiration til at pynte op på yndigste vis med kogler, grene og blade.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Holder du af at dekorere med kogler, lærkegren, sten og gyldne blade, er skoven et rent skattekammer lige nu!

Pift alt det brune op med gyldent glimmer, og lad naturpynten pryde din julebolig på hyggeligste vis. Vi giver inspiration til, hvordan du gør.

Gylden servietpynt (øverst)

Det skal du bruge:

  • Små lærkegrene
  • Avispapir
  • Spraylim
  • Guldglimmer
  • Vindseltråd

Sådan gør du:

  1. Læg lærkegrenene på avispapir. Spray dem med lim, og drys med guldglimmer. Lad dem tørre.
  2. Form dem til små kranse, og hæft enderne med vindseltråd. Brug kransene som bordpynt på julebordet.

Få inspiration til mere glimtende pynt med kogler, grene, sten og blade

Glimtende adventskrans
Du skal bruge:Glimmerkogler – se anvisning andetsteds i artiklenBløde lærkegrene med koglerStål- eller vindseltrådAvispapirSpraylimGlimmerTræfadGran4 hvide bloklysSådan gør du:Lav 3-4 glimmerkogler. Bind lærkegrenene sammen til en krans med stål- eller vindseltråd. Kransen skal bindes løst, så den virker luftig.Læg den på avispapir, spray med lim, og drys med glimmer. Lad kransen tørre.Læg den på et smukt rundt og fladt træfad eller et spækbræt. Stik gran ind i den luftige krans, og placér lysene inde i kransen. Læg glimmerkoglerne rundtom, og kransen er klar til advent.TIP: Bløde lærkegrene med eller uden nåle er lette at lave en krans af. Ønsker du en krans uden nåle, skal du lade lærkegrenen ligge udenfor, til nålene falder af.
Fine julesten
Du skal bruge:8 flade sten1 guldpenGuld- og kobberspraySådan gør du:Tegn julemotiver på dine sten med guldpen. Vi har fx lavet et juletræ i silhuet med prikker rundtom, et juletræ af guldprikker, et hjerte og skrevet JUL med prikker. Spray også nogle af dine sten med guld- og kobberspray.Når stenene er tørre, kan du fx lægge dem i en skål med lidt gran og kogler. Du kan også spraye en tynd gren med guld- eller kobberfarve og lægge ved.
Funklende kogler
Du skal bruge:6 koglerAvispapirSpraylimGlimmer i forskellige farverSådan gør du:Læg koglerne på avispapir, og spray med lim. Drys med glimmer.Brug koglerne som pynt i skåle og fade sammen med gran og almindelige kogler.
Guirlande af glimmerblade
Du skal bruge:6-10 tørrede blade fra skovenAvispapirSpraylimGlimmer i 3 farver, fx guld, kobber og messingHulmaskineSilkesnorSådan gør du:Læg bladene på avispapir. Spray dem med lim, løft dem op, og drys med glimmer.Lad bladene tørre. Spray dem så på den anden side, drys med glimmer, og lad dem tørre. Lav et hul med en hulmaskine i kanten af hvert blad, og træk en snor igennem.Hæng bladene op, fx på en dør eller ved indgangsparti.
Kobberagern
Du skal bruge:Tynd lædersnor10-15 agernPenselLimKobberfarvet glimmerSådan gør du:Bind tynd lædersnor i toppen af dine agern. Pensl halvdelen af dem med lim, og dyp dem i glimmer.Hæng dem op på en gren, så de kan tørre. Pynt juletræet eller fx en lærkegren i vase med de smukke glimtende agern.