Flot og kreativ gaveindpakning
Højtider & mærkedage

Lav selv flot og kreativ gaveindpakning

Tekst og 19.12.2021
foto: Skovdahlnordic.com
Gaveindpakning kan nærmest være en kunstform. Vi giver inspiration til, hvordan du sætter dit eget personlige præg på pakkerne under træet med udsmykning og materialer fra haven og skoven.

Hvis gaveindpakningen skal være lidt ekstra i år, så læs med. Her får du nemlig tips til, hvordan du giver indpakningen det ekstra, der skal til for, at den er helt eksklusiv. Alt det kræver er lidt kreativitet, og lidt tålmodighed. Længere nede ser vi nærmere på en speciel teknik, der kaldes furoshiki! Læs med!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan pakker du gaven flot ind

De fleste forstår at pakke gaven ind i gavepapir. Men hvis gaven skal imponere, før den er pakket ud, må man være omhyggelig med detaljen og valget af materialer.

Gå på opdagelse i skovbunden

Skoven gemmer på mange fine materialer både efterår og vinter. Pak en kurv og en saks, og gå på jagt efter fasanfjer, grankogler, grene og græsser, du kan pynte dine gaver med. Er du ude i god tid, er bynke og bregneskud fra efteråret flotte at gemme og tørre og tilfører indpakningen en dekorativ og varm glød. Naturmaterialerne passer især godt sammen med mørke farver som blå, grå og brun. Vil du holde udtrykket på dine gaver i enkel, nordisk stil, kan du bruge natursnor som bånd og købe eller lave fine til og fra-kort af træ.

Brug tørrede blomster til gaveindpakningen

Farverige finesser i vintagestil

Er du vild med pynt og farver, kan du slippe fantasien løs og mixe forskellige slags mønstret gavepapir med brede bånd og fine blonder. Du kan sagtens kombinere flere varianter uden at få et rodet udtryk, så længe du holder dig inden for nogenlunde samme farveskala – f.eks. hvid, blå og beige nuancer. Giv gaverne et ekstra skud vintage ved at hænge gamle juleklokker, glaskugler og juleornamenter i gammel stil på båndene.

TIP Du kan ofte finde smukke bånd og finurlige udsmykningsfund til ingen penge på loppemarkeder og i genbrugsbutikker.

Dekorér med spiselige lækkerier

Skal du forære en gave til en person, der er særligt glad for julegodter, kan du pynte med søde småkageudsmykninger, der samtidig kan bruges som til og fra-kort. Er du ferm med sprøjteposen, kan du fint få plads til navn på både modtager og afsender i glasur på bagsiden. Vi har givet pakkerne et luksuriøst udtryk med gavepapir med marmorprint og naturbånd af læder. Mangler du en god brunkageopskrift til dine hjemmebagte til og fra-kort, kan du finde vores her: Verdens bedste brunkager

Gaveindpakning: Brug spiselige lækkerier.

Hvad er furoshiki-gaveindpakning?

Furoshiki er en japansk metode til at pakke ind i stof. Oprindeligt blev den brugt til tøj på badeanstalter, men i dag anvendes furoshiki til alt fra indpakning af gaver til hjemmelavede håndtasker og genanvendelige indkøbsposer.

Det skal du bruge: Et stort, flot stykke stof • Saks • Tørrede blomster el.lign. til udsmykning.

Gaveindpakning trin for trin

Trin 1 - Klip et stykke rektangulært stof i en passende størrelse, hvor enderne tilsammen kan nå rundt om hele din pakke – evt. med en takket saks, så kanterne får en flot zigzagkant. Metoden egner sig bedst til firkantede gaver. Det er en god idé at vælge tykt og tæt stof, så du undgår, at man kan se igennem.

Trin 2 - Læg stofstykket fladt ud på et bord med de to længste ender til henholdsvis din højre og venstre side, og placér gaven skråt i det ene hjørne. Fold nu stoffet om pakken et hjørne ad gangen, og saml de lange ender i siderne i en stor knude midt på gaven.

Trin 3 - Lav en ekstra knude, så indpakningen ikke løsner sig. Saml herefter snipperne inde under knuden, så de ikke længere er synlige, og knuden ser flot og tyk ud.

Trin 4 - Pynt til sidst din furoshikipakke med tørrede blomster. Sæt dem godt fast ved at føre stilkene ind under knuden. Er du ikke til tørrede blomster, kan du også nemt sætte små ornamenter eller andet nips fast under knuden med et stykke snor.

Sådan pakker du ind med furoshiki

Tekst og foto: Skovdahl Nordic