Patchworkvest
DIY

Patchworkvest: Sådan syer du den trin for trin

af Malene Vinther/@krudseduller, Styling: Therese Grønborg Steffensen, Foto: Rikke Westesen 20.06.2023
Forvandl dine små stofrester til en fin hjemmelavet vest. Klip stofresterne i firkanter og sammensæt dem på lige en måde du har lyst til!

Stofrester eller genbrug

Du kan lave denne fine vest ud overskydende stofrester fra tidligere sy-projekter. Eller du kan tømme den lokale genbrug for vintage lommetørklæder i smarte mønstre. Så snart du har klippet stofferne til i firkanter, er der fri leg til at sammensætte vesten på netop den måde, du ønsker.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du skal bruge:

Blyant

Mønsterpapir

Saks

Vintage lommetørklæder/stofrester

Symaskine

Tråd

Pladevat

Stof til for

Quiltlineal

Kantbånd

Sådan gør du:

  1. Brug en af dine egne jakker eller trøjer til at tegne en skabelon op på mønsterpapir, så du er sikker på, at den kommer til at passe. Husk 1 cm’s sømrum.
  2. Klip kvadratiske firkanter af lommetørklæder. Placér firkanterne ved siden af hinanden, som du synes mønstrene passer sammen. Sy lommetørklæderne sammen med 0,5 mm’s sømrum. Husk at stryge undervejs, så du opnår et flot og ensartet resultat.
  3. Brug skabelonen til at klippe for- og bagstykker ud af stoffet, som du har lavet af lommetørklæder.
  4. Klip pladevat og for ud i samme størrelse som for- og bagstykkerne.
Vest_stofrester_lappeloesning
  • Quilt for- og bagstykkerne med pladevattet lodret med 4 cm mellemrum. Du kan med fordel bruge en quiltlinial for at opnå et ensartet resultat.
  • Quiltede stofstykker: Sy skuldre og sider sammen på for- og bagstykkerne. For: Sy skuldre og sider sammen på for- og bagstykkerne.
  • Sy den quiltede vest og foret sammen ret mod ret fra fronten og hele vejen rundt i kraven. Sy ikke langs ærmegab og bunden af vesten.
  • Vend stoffet, så retsiden kommer ud, og stryg.
  • Sy kantbånd i ærmegab og i bunden af jakken.
Vest_stofrester_lappeloesning

TIP:

I stedet for at bruge en sy-maskine til at quilte vesten med kan du gøre det i hånden. Her er det en god idé at bruge en quilttråd, som er kraftigere og har en belægning, der gør den mere modstandsdygtig.