Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

DIY

Sådan knytter du nemt en snoet nøglering

af Marlene Vinther/@krudseduller. Redigeret til web. Styling: Therese Grønborg Steffensen. Video: Elena Hybel Colding. Udførelse i video: Kamila Osinka/@kamila.osinka 19.05.2022
Teknikken kender du måske fra tiden i fritidsklubben, men med tykke snore i sarte farver er den knyttede nøglering igen aktuel – og smart som aldrig før.

Når man skal hurtigt ud ad døren, kan det være lidt af et kunststykke at få alting med sig. Og har du én gang prøvet at smække dig selv ude, ved du, hvorfor især nøglen er en rimelig essentiel ting at få smidt i tasken.

Den del bliver bare lidt lettere med en nøglering, der kan agere blikfang – og hvis den tilmed er så pæn, at du har lyst til at have nøglerne hængende fremme, så er du næsten garanteret succes på nøglefronten.

Nøgleringen her består af to snore, der er knyttet med den teknik, som du måske husker fra dine barndomseftermiddage i fritten, og som derefter er snoet på en trendy måde. Vi har valgt garn i en sart nuance, men du kan selvfølgelig vælge præcis den eller de farver, du har lyst til.

Det skal du bruge for at knytte en snoet nøglering:

  • Saks
  • Knyttesnor
  • 1 nøglering

Se i videoen øverst, hvordan du gør – eller læs om de enkelte steps her:

1. Klip 4 stykker knyttesnor af 150 cm

2. Fold 2 stykker garn midt på, og før skiftevis de 2 ender gennem nøgleringen og tilbage gennem hver deres lykke, så der dannes 2 knytninger/knuder. Der hænger nu 4 snore fra nøgleringen.

3. Før knyttesnoren yderst til venstre over de 2 mellemsnore, så der dannes en halvcirkel på venstre side. Før højre knyttesnor lodret over den venstre knyttesnor på højre side, og før derefter højre knyttesnor under de 2 mellemsnore og op gennem halvcirklen på venstre side. Stram knuden ved at hive i højre og venstre knyttesnor.

4. Lav nu trin 3 modsat, hvor højre knyttesnor føres over mellemsnorene først og dernæst venstre snor lodret ned og under de 2 mellemsnore og op igennem halvcirklen. Stram til, så der igen dannes 1 knude.

5. Gentag trin 2 og 3, indtil knytningen har en længde på cirka 16 cm

6. Gentag trin 2 til 5, så du har 2 knyttede “reb”.

7. Fold de knyttede snore over hinanden, så der dannes 1 fletning. Afslut med 1 fælles knude for at holde snoningen sammen.

8. Klip snorene for enden af knuden, og skil dem fra hinanden, så der dannes frynser.