Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

DIY

Sådan laver du marmoreffekt på en gammel skammel

af Skovdal nordic. Redigeret til web. Video: Elena Hybel Colding. Udførelse i video: Kamila Osinka/@kamila.osinka 19.05.2022
Trænger den gamle skammel til forandring, så giv den et nyt look med maling. Forvandl den til et fint sidebord med lyserød “marmor”-top.

Har du også forelsket dig i det trendy marmorlook, som ses på alt fra møbler til bordplader og badeværelsesklinker lige nu?

Faktisk er det slet ikke svært at eksperimentere med marmoreffekten derhjemme på fineste DIY-manér: Se for eksempel bare denne upcyclede skammel, hvor flere farver maling smelter sammen på lækreste vis og skaber en unik marmoreret overflade.

Alt efter hvilke farver du vælger, kan du få forskellige effekter frem. Minder farverne om hinanden, bliver resultatet roligt. Men med maling i farver, der står i kontrast til hinanden, kan du skabe en dramatisk effekt.

Det skal du bruge for at lave DIY-marmoreffekt på en gammel skammel

  • Lille skammel eller sidebord
  • Plastik til afdækning
  • Malertape
  • Akrylmaling eller hobbylak
  • Plastikkrus
  • Malerpind
  • Resin Glazing
  • Pensel

Se i videoen øverst, hvordan du gør – eller læs om de enkelte steps her:

1. Pak skamlens ben ind i plastik, og fæstn det med malertape, så der ikke kan komme maling på benene, når du maler toppen.

2. Vælg det ønskede antal farver (vi brugte hvid, lyslilla og lyserød hobbylak). Hæld farverne i hvert sit krus. Bland hver farve op med vand – hæld lidt i ad gangen i krusene, og rør rundt med malerpinden. Når malingen har samme konsistens som tyktflydende sirup, er den klar til brug. Hæld malingen over i et rent, tomt krus, én farve ad gangen. Undlad at røre rundt i malingen.

3. Hæld malingen forsigtigt ud på midten af skamlens top/bordpladen.

4. Fordel malingen ved at holde skamlen på skrå, og drej den ganske forsigtigt rundt, indtil hele overfladen er dækket. Lad derefter malingen tørre i 24 timer.

5. Glasér overfladen med Resin Glazing, hvis du ønsker den blank. Hæld Resin Glazing midt på skamlens top/bordplade, og anvend samme procedure til fordeling som med malingen. Du kan evt. tage en ren pensel til hjælp. Lad glazen tørre i 24 timer før brug.