duftpose med lavendel
Skønhed & velvære

DIY: Søde duftposer med lavendel uden nål og tråd

Tekst og foto: Anita Lindberg 20.06.2023
Fyld hjemmet med den beroligende duft af lavendel. Lav dine egne duftposer, der kan bruges som luftfriskere i skabe, skuffer og i sengetøjet. Se her, hvordan du laver duftposer uden nål og tråd.

Når dine lavendler visner, skal du huske at klippe kvistene, nulre de visne blomsterhoveder af og putte dem i små stofposer. Duftposer med lavendel er gode at lægge i fx dine skuffer med tøj eller under hovedpuden, da lavendelduft virker beroligende.

Posen her er syet af bredt sløjfebånd, som er blevet stemplet med bogstaver, så der står lavendel. Herefter har vi fyldt posen med tørrede lavendler og bundet en knude foroven.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du en sød duftpose uden nål og tråd

  1. Brug en tallerken til at tegne en cirkel på et stykke tyndt stof, klip cirklen ud, læg lavendelhovederne på midten, saml stoffet om dem, og bind det sammen med en sløjfe.
  2. Læg poserne i dine skuffer med undertøj og linned, så dufter de af sommer hele vinteren.

Fra gammel tid er lavendler kendt som duftgiver. Dens duft virker afslappende og siges at løfte humøret og jage melankolske tanker på flugt. I gamle dage knugede fødende kvinder et bundt lavendler for at få mod og styrke til at føde deres barn. Og helt praktisk har man igennem århundreder brugt små poser med lavendel som luftfriskere og til at afskrække fluer og møl.