Døjer du med tør og irriteret hud? Her er noget, der hjælper
Annonce

Døjer du med tør og irriteret hud? Her er noget, der hjælper

Annonce for A-Derma 25.06.2024
Kløe, irritation, svie og hud, der sprækker. Hvis du har tør hud, kan du få stor gavn af at vælge produkter med ekstrakt fra havre. Ud over at være et nærende valg til morgenmadsbordet, er havre nemlig også en effektiv ingrediens at putte på huden. Her fortæller vi dig hvorfor, og hvilken type af havre du skal vælge.

Der er mange gode grunde til at elske havre. Kornsorten smager dejligt med mælk, mætter godt i bagværk og er generelt en alsidig spise. Men vidste du, at havre også har anti-inflammatoriske og beroligende egenskaber, når du putter ekstraktet på huden? Faktisk er havre virkelig effektivt at bruge til at pleje huden, når den er tør, skadet eller sart.

F.eks. er A-DERMA Epitheliale A.H ULTRA Balm en alt-i-en balm, som er rig på det beroligende havreekstrakt fra Rhealba®. Balmen beroliger øjeblikkeligt tør hud, som er krakeleret eller sprækket. På grund af produktets meget skånsomme ingredienser, kan den selv bruges på åben hud.

Netop A-DERMA er dermatologiske specialister i at bruge havreekstraktens gode egenskaber i sin hudpleje. Ifølge dem er der særligt én sort af havre, der er bedre end de andre.

Den udvalgte til tør og sart hud

Ud af 26.000 forskellige havresorter er A-DERMAs havre kendetegnet ved at være rig på de beroligende molekyler saponiner og flavonoider, som er vigtige for at kunne berolige sart og tør hud.

Denne sort hedder Rhealba®, og for flere år siden håndplukkede A-DERMA denne havresort som sin signaturingrediens, der går igen i alle brandets produkter. Netop derfor er A-DERMA et sikkert valg for dig, der har sart hud og gerne vil pleje den nænsomt.

Herunder kan du læse lidt mere om de fordele, der er ved at bruge havreekstrakt til sart og tør hud.

1: Havre beroliger huden

Havreekstrakt indeholder nogle særlige antioxidanter, der hjælper med at berolige irriteret hud; det kan f.eks. være irritation fra tør eller svækket hud.

2: En god fugtgiver

Noget andet, man har brug for til tør hud er, ja, fugt. Fugt, fugt og endnu mere fugt. Havreekstrakt er kendt for sin evne til at tiltrække og fastholde fugt i huden, blandt andet ved at booste hudens naturlige fugtgivere som hyaluronsyre. Her højner plantesaft fra Rhealba® hudens produktion af hyaluronsyre med op til 83%.

3: Beskyttelse mod ydre påvirkning

Når huden er tør, betyder det, at hudens overflade mangler det naturlige fedtstof, som sørger for at binde huden sammen og danne en slags barriere mod ydre påvirkninger. Den naturlige følgevirkning er, at hudens barriere er svækket – den er lidt som en mur uden mørtel.

Havreekstrakt kan heldigvis hjælpe med at styrke huden, så den bedre kan stå imod vind og vejr og forurening. Det er vigtigt for at undgå yderligere irritation af huden.

A-DERMA

A-DERMA er et fransk hudplejemærke, der specialiserer sig i produkter til følsom, irriteret og tør hud. Deres kerneingrediens, Rhealba®-havre, er kendt for sine beroligende, blødgørende og genopbyggende egenskaber, som dæmper irritation, rødme og andre hudproblemer.

A-DERMA har udviklet en lang række af produkter, der inkluderer både cremer, sera, renseprodukter, solbeskyttelse og behandlinger mod specifikke hudproblemer. Du kan læse meget mere om A-DERMA og deres Rhealba®-havre lige her.

Hvilke produkter med havreekstrakt skal du vælge?

Har du tendens til meget tørre hudområder, bør du have en SOS-creme med i tasken, som danner en øjeblikkeligt beroligende barriere og giver huden fornyet fugt.

Epitheliale A.H ULTRA Balm fra A-DERMA er en alt-i-en balm med plejende Rhealba®-havreekstrakt, som er 100% naturlig og økologisk certificeret. I øvrigt indeholder den fugtgivende hyaluronsyre samt plejende cupuaçusmør og peruviansk lian.

Balmen har en slags ’bandage-effekt’, der beskytter, men uden på nogen måde at tilstoppe porerne. Derfor kan du også bruge den som en natmaske i ansigtet for at nyde godt af dens fugtgivende og reparerende effekt.

Balmen beroliger huden i op til 6 timer, genopbygger hudbarrieren og plejer tør til meget tør hud. Desuden er Epitheliale A.H ULTRA Balm udviklet specielt til hud, som er sprækket, og derfor må den også gerne bruges på åben hud.

A-DERMA Epitheliale A.H ULTRA Balm beroliger og styrker huden og modvirker tørhed.

Hudplejerutinen med havre

Vil du have den maksimale effekt af havreekstrakt i din hudpleje, kan du fordel vælge en fuld hudplejeserie, som indeholder den beroligende og fugtgivende ingrediens. Hvis du vil forebygge og reducere tør hud, kan du bruge havreekstrakt sammen med andre fugtgivende ingredienser. Sådan både beroliger du huden her og nu og arbejder på at genoprette fugtbalancen i huden på sigt.

Rens
Har du tør hud, er det vigtigt at vælge produkter, der er skånsomme og fugtgivende for at undgå yderligere udtørring og irritation af huden. Derfor kan det være godt at bruge en micellar water, der ikke kræver, at du skrubber eller bruger udtørrende ingredienser.

A-DERMA BIOLOGY Micellar Water fjerne snavs og makeuprester effektivt, men er samtidig utroligt skånsom at bruge for huden. Brug en lille mængde på en vatrondel morgen og aften, og glid den nænsomt hen over din hud, indtil ansigtet er helt rent.

Serum
Fugtgivende ingredienser er vigtige for tør hud, og derfor er det en god idé at bruge et serum i din hudplejerutine. Her kan du nemlig nemt sørge for at få lidt mere fugt arbejdet ind i din hud.

A-DERMA BIOLOGY Hyalu 3-i-1 Serum indeholder den utroligt fugtgivende ingrediens hyaluronsyre sammen med økologisk Rhealba®-havreplantesaft. Serummet er meget mildt og føles som et friskhedsboost på tør hud.

Creme
Sidst, men ikke mindst, er en rig fugtighedscreme alfa og omega til tør hud. Cremen beskytter huden og sørger for at holde alle de gode ingredienser fra din hudplejerutine inde i huden, hvor de kan virke.

A-DERMA BIOLOGY Rich Cream er en rig og nærende creme, der fungerer formidabelt til dig, der har tør hud.