Lilla hæklet karklud i fastmasker
Nem begynderopskrift

Hæklet karklud i fastmasker - nem opskrift for begyndere

af Rikke Hansen. 3.11.2022
Foto: Redaktionen.
Hvis du netop har lært at hækle, er denne karklud lige sagen! Her får du både trin for trin-video og opskrift på en super nem hæklet karklud i fastmasker.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Når du lærer at hækle, er fastmasker en af de første teknikker på programmet. Masken er nemlig brugt i mange forskellige opskrifter, så derfor er det en rigtig god idé at øve sig i at hækle netop denne.

Hæklet karklud i fastmasker

På redaktionen har vi lavet en flot karklud kun i fastmasker. Det er en super begynderklud at øve sig på - og før du ved af det, er du blevet så god til at hækle fastmasker, at du kan hækle mange andre forskellige opskrifter også. Se opskriften på den fine karklud her, og lær teknikken i videoen nederst i artiklen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan hækler du en karklud i fastmasker

  1. Start med at lave en løkke.
  2. Slå 50 luftmasker op. Vend arbejdet.
  3. Hækl 1 fastmaske i 2. luftmaske fra nålen.
  4. Hækl fastmasker rækken ud.
  5. Lav 1 luftmaske til at vende med. Vend arbejdet.
  6. Hækl fastmasker rækken ud.
  7. Lav en luftmaske til at vende med.
  8. Fortsæt med at lave fastmasker i 27 rækker.
  9. Klip garnet over, og træk enden af garnet igennem løkken. Stram til.
  10. Tråd nålen, og hæft enderne.

TIP: For at undgå at farven falmer eller smitter af, er det en god idé at lægge kluden i blød i koldt vand tilsat lagereddike før brug. Lad kluden ligge i blød i et døgn, og vask den derefter ved 60°. Ved at vaske kluden sikrer du den bedste sugeevne.

Se, hvordan du hækler karkluden i videoen herunder

Hæklede karklude er et godt alternativ til de almindelige karklude, du køber i supermarkedet, som er fyldt med mikroplast. Med hæklede karklude skåner du derfor miljøet, og så er de tilmed hyggelige og afstressende at lave.

Hvor meget garn skal man bruge til en karklud?

Det er lidt forskelligt fra opskrift til opskrift - og selvfølgelig hvor stor karkluden er - hvor meget garn du skal bruge, men i mange opskrifter vil der gå ca. tre nøgler garn til to karklude.

Kan man hækle karklude med alt garn?

I princippet ja. Men bomuldsgarn er klart det bedste garn at hækle karklude med. Først og fremmest kan bomulden tåle høje temperaturer i vaskemaskinen, så bakterierne dør. Derudover er bomuld klart det billigste valg.

Når du er blevet en haj til at hækle, kan du søge inspiration og fine opskrifter i Rose Svanes bog Hæklerier. Her finder du projekter for enhver smag!